JO 2020 Tokyo: România, încă o şansă ratată la bronzul olimpic. Vestea excelentă a venit de la atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Novac
Alexandru Novac

Continuă, din păcate, „seceta“ de medalii pentru delegaţia tricoloră. Ultima, cea de argint la canotaj, a fost luată la data de 29 iulie.

Mai sunt patru zile din Jocurile Olimpice şi, în continuare, în dreptul României figurează cele patru medalii pe care le-am adunat, în prima săptămână din eveniment.

Astăzi, am avut doar doi sportivi în acţiune. Vorbim despre Kriszta Incze (lupte libere, categoria 62kg) şi Alexandru Novac (aruncarea suliţei). 

Incze, învinsă, luni dimineaţă, în sferturile probei sale, s-a întors în competiţie, în recalificări, cu şansa de a lua bronzul olimpic. Pentru asta, sportiva de 25 de ani avea nevoie de două victorii: cu Anastasija Grigorjeva (Letonia), iar apoi cu Iryna Koliadenko (Ucraina). Din păcate, Incze a pierdut primul duel, scor 7-14, şi a încheiat socotelile cu JO 2020.

Novac se va lupta pentru podium, sâmbătă

Vestea bună a venit de la atletism, din partea lui Alexandru Novac (24 de ani). Acesta a concurat în calificările probei de aruncarea suliţei şi, după cele trei încercări, a reuşit să ajungă în finală, cu prima sa aruncare (83.27 de metri). Cu acest rezultat, Novac a prins locul 7 din 31 şi, sâmbătă, de la ora 14.00, ora României, va intra în finala olimpică, atacând podiumul.

Bilanţul României, la JO 2020, după prima săptămână

Sport        Concurent / Echipaj                        Medalia

Scrimă     Ana Maria Popescu                         Argint la individual

Canotaj    Ancuţa Bodnar, Simona Radiş       Aur la dublu vâsle

Canotaj   Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari                                                                                Argint la patru rame masculin, fără cârmaci

Canotaj   Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă   Argint la dublu rame masculin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite