Japonia ne arată ce înseamnă bunul simț: Imagine pe care nu o vom vedea niciodată cu un oficial român FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia și-a încheiat parcursul la Mondialul din Qatar, după meciul cu Croația (1-1 după 120 de minute), pierdut la loviturile de departajare (1-3). Niponii pleacă acasă, însă șederea lor la Doha a furnizat niște momente memorabile și în afara terenului de joc.

Hajime Moriyasu, selecționer Japonia
Hajime Moriyasu, selecționer Japonia

În primul rând, a fost fotografia cu vestiarul lor, lăsat impecabil după victoria cu Germania (2-1), plus gestul superb al fanilor care, la rândul lor, au făcut curățenie în sectorul pe care l-au ocupat pe arena „Khalifa“.

Acum, după înfrângerea cu Croația, s-a viralizat o fotografie cu selecționerul Japoniei, Hajime Moriyasu (54 de ani). Deși a câștigat grupa E, adunând 6 puncte (victorii cu Germania și Spania și o înfrângere cu Costa Rica) și a ratat calificarea în sferturi mai mult din cauza ghinionului, la loviturile de departajare contra Croației, Moriyasu a considerat că trebuie să-și ceară scuze în fața fanilor japonezi aflați în tribune! Ceea ce a făcut prin gestul din fotografia de mai jos:

Japonia jpg

Prin comparație, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, nu doar că nu și-a cerut scuze pentru retrogradarea României în Liga C a Națiunilor, dar a oferit și o reacție bulversantă, în luna septembrie: „Să privim partea plină a paharului. Vom avea adverdari mai accesibili pe viitor în această competiție“.

Atitudinea lui Burleanu e doar un exemplu. De fapt, nu vom vedea niciodată un oficial român, făcând gestul japonezului de mai sus pentru simplul motiv că la noi fuga de responsabilitate e, din păcate, un „sport național“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite