IRB finanţează cu 7,4 milioane de euro participarea Argentinei la Tri-Nations

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medaliată cu bronz la ultima ediţie a Cupei Mondiale, echipa de rugby a Argentinei va participa din 2012 la Tri-Nations, echivalentul Turneului celor 6 Naţiuni din emisfera Sudică.

Cum sportul cu balonul oval nu beneficiază de o susţinere materială substanţială în ţara din America Latină, International Rugby Board (IRB) a decis să suporte o parte din cheltuieli. Astfel forul mondial va acorda un ajutor financiar de 10 milioane de dolari (7,4 milioane de euro) Argentinei. "IRB recunoaşte angajamentul strategic al Sanzar pentru integrarea acestei echipe şi va continua să colaboreze pentru a ajuta echipa argentiniană să se adapteze la această competiţie", a declarat Bernard Lapasset, preşedintele IRB.

Aprobată de Comitetul Executiv al International Rugby Board finanţarea va acoperi perioada 2012-2015, Argentina urmând a primi câte 2,5 milioane de dolari anual.

Tri-Nations este o competiţie la care participă, în prezent, primele echipe ale Africii de Sud, Australiei şi Noii Zeelande. Prin integrarea Agentinei ea se va transforma în Four-Nations.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite