INFOGRAFIE În această seară, ciocnirea “dinozaurilor” din Liga I: Gigi Mulţescu versus Florin Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Mulţescu şi Florin Marin au împreună 50 de ani de carieră, au semnat 55 de contracte de antrenor şi nu au câştigat niciun trofeu notabil.

Petrolul şi Ceahlăul se întâlnesc astăzi în epilogul Ligii I (ora 21.00, Look TV), confruntare care propune şi un interesant duel între Gheorghe Mulţescu şi Florin Marin, doi antrenori “traseişti”.
Tehnicianul ploieştenilor şi-a început cariera de antrenor imediat după Revoluţie, în 1990. A avut ”pe mână” Dinamo în trei rânduri, însă nu a reuşit să câştige niciun trofeu cu echipa bucureşteană. De altfel, în CV-ul lui Mulţescu figurează un singur succes, o Cupă Balcanică pe care a câştigat-o în 1994, cu Samsunspor, într-o competiţie mai mult simbolică. De numele acestei echipe se leagă şi singurul său mandat mai consistent, derulat între 1993 şi 1997. În rest. Mulţescu nu a reuşit să se ataşeze de o echipă mai mult de un sezon, fiind poreclit “SMURD” pentru că de obicei apelau la el formaţiile aflate în situaţii grele, în pericol iminent de retrogradare.
În ciuda sfertului de veac în care n-a câştigat nimic în antrenorat, Mulţescu a fost “transferat” la Petrolul tocmai ca să aducă titlul. “Am venit aici cu gândul de a ieşi campion”, afirma el.
“Flocea” al Cooperativei
De partea cealaltă, Florin Marin a început să antreneze tot în 1990, dar ca secund. Şi-a urmat apoi propriul drum, bifând diverse echipe, precum Progresul, Rocar sau Ceahlăul despre care se spunea că fac parte din Cooperativă. Gigi Neţoiu e omul care l-a ghidat pe cel poreclit “Flcoea” în anii 90 şi care, se spune, îi făcea echipa de joc. Apoi, Florin Marin s-a lipit de Victor Piţurcă, fostul său coechipier de la Steaua, pe care l-a urmat la Craiova şi la echipa naţională, unde îndeplinea misiunea de a spiona jocul adversarilor. După ce a pregătit Astra pentru puţin timp, Piţi nu l-a mai dorit în echipa sa pe Florin Marin, mergând pe mâna lui Vivi Răchită. 
6 e numărul mandatelor pe care Florin Marin le-a avut la Ceahlăul Piatra Neamţ, echipa “favorită” din cariera de antrenor

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite