Încă o stea răsare în tenisul feminin românesc: Irina Begu a câştigat proba de dublu la s-Hertogenbosch. Rezultatele tuturor românilor pe iarba olandeză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu a câştigat proba de dublu a turneului olandez de la s-Hertogenbosch, împreună cu jucătoarea spaniolă Anabel Medina Garrigues. Sunt şanse mari ca şi proba de simplu să fie câştigată tot de o româncă, Halep fiind favorită în finala cu belgianca Flipkens.

Nu doar Simona Help face senzaţie în tenisul feminin mondial, ci şi Irina Begu (23 de ani). Românca a câştigat proba de dublu a turneului WTA de la s-Hertogenbosch, turneu dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de euro. Alături de partenera ei, iberica Anabel Medina Garrigues, Begu a câştigat finala disputată împotriva perechii formate din Cibulkova şi Parra Santonja, scor 4-6, 7-6, 11-9. 

Datorită succesului de pe pământ olandez, Begu şi Garrigues vor primi un cec de 9.274 de euro şi 280 de puncte WTA. Pentru româncă, triumful de la s-Hertogenbosch este al doilea obţinut într-un turneu WTA, după cel de la Hobart, alături de Monica Niculescu, în 2012.

Tot o finală va juca şi Simona Halep, însă la simplu. Halep (21 de ani), care a câştigat săptămâna trecută turneul WTA de la Nurnberg, are şansa să cucerească al doilea trofeu WTA consecutiv dacă va triumfa şi în Olanda. Românca o va întâlni în finală pe belgianca Flipkens, locul 20 WTA.

Şi Horia Tecău va juca finala turneului de dublu de la s-Hertogenbosch. Românul va face pereche cu bielorusul Max Mîrnîi şi va lupta sâmbătă de la ora 11 contra perechii germane Begemann / Emmrich. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite