Ilie Năstase, tăios după retragerea prematură a lui Barty: „O prostie!“. Argumentele românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nastase

În stilul său caracteristic, primul lider ATP din istoria tenisului a comentat decizia unei sportive de doar 25 de ani de a-şi încheia cariera.

Sub pretextul că a câştigat tot ce se putea, în frunte cu Wimbledon, întrecere la care a râvnit de când era copil, Ashleigh Barty a ieşit „la pensie“. La doar 25 de ani!

Ce-i drept, după cum „Adevărul“ a scris aici, un detaliu care reiese din biografia lui Barty explică, totuşi, decizia ei de a se rupe de sportul de performanţă la o vârstă la care alţii abia îşi încep ascensiunea.

Şi, totuşi, Ilie Năstase (75 de ani) nu prea vede cu ochi buni retragerea prematură a lui Barty. În dialog cu wowbiz, fostul mare jucător de tenis a şi explicat de ce argumentul potrivit căruia e bine să te retragi, când eşti pe val, nu prea stă în picioare.

Ce a spus Ilie Năstase?

*Mi se pare că s-a retras prea devreme! Eu nu sunt de acord cu ce spun toţi oamenii din sport, că trebuie să te retragi când ai cea mai bună performanţă. E o prostie asta, după mine!

*Dacă tu scrii cea mai bună carte acum şi te retragi, ce înseamnă asta, că ar trebui să renunţi doar pentru că ai scris cea mai bună carte?! Te retragi când vrei! Uitaţi-vă la Federer! Se retrage când vor muşchii lui! Are aproape 41 de ani şi vrea să joace în continuare. A dovedit cine e şi n-are treabă acum să mai dovedească altceva! Joacă de plăcere.

*Nu putem să le spunem noi sportivilor când să se retragă! Dacă a fost numărul 1, nu mai contează că a luat unul, două sau trei Grand Slam-uri! La 25 de ani, oricine ar spune 'Dar tu eşti zdravănă la cap la 25 de ani?'. Nu putem şti motivele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite