Barty, victima unui regim spartan de viaţă: Biografia ei arată un detaliu incredibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barty

Retragerea lui Ashleigh Barty (1 WTA), la doar 25 ani, scoate în evidenţă o realitate dură: sportul de performanţă consumă tot mai tare, fizic şi psihic, nişte oameni care intră în competiţie la vârste fragede şi care sunt epuizaţi înainte de 30 de ani.

Şi, totuşi, cum se poate ca o sportivă să fie epuizată atât de repede? Răspunsul îl aflăm, când ne uităm pe biografia lui Barty. Care s-a apucat de tenis de la 4 ani şi a intrat în circuitul WTA, în 2010, la scurt timp după împlinirea vârstei de 14 ani! 

Având în vedere această situaţie, nu e de mirare că Barty s-a mai retras o dată din tenis. Se întâmpla după US Open 2014. „Totul s-a întâmplat prea repede pentru mine. Am început să tot călătoresc în jurul lumii de la o vârstă fragedă. Vreau să-mi şi trăiesc viaţa ca o adolescentă normală, având nişte experienţe normale“, a spus Barty, la vremea respectivă. Când şi-a agăţat racheta în cui prima dată, Ashleigh era în afara Top 200, la simplu, şi pe locul 40 mondial, la dublu.

Evaderea din circuitul WTA a fost urmată de o carieră în cricket, un sport îndrăgit în Australia. Şi de care Barty s-a ţinut, la modul serios, timp de doi ani. Apoi, în februarie 2016, a revenit la prima ei dragoste, tenisul. Iar de această dată, povestea ei în sportul-alb a fost un mare succes. Una care însă a epuizat-o complet, îndemnând-o să se retragă încă o dată. De această dată, definitiv!

„Ştiu că am mai luat această decizie în trecut, dar acum sentimentele sunt total diferite. Sunt atât de mulţumită pentru ce mi-a oferit tenisul, dar cred că e momentul să fac un pas în spate şi să urmăresc alte obiective în viaţă“, a declarat Barty.

11 victorii şi 0 înfrângeri a avut Ashleigh Barty, în acest sezon, în care a câştigat Australian Open în luna ianuarie.

Barty, o carieră glorioasă în sportul-alb

*A cucerit trei titluri de Grand Slam (French Open 2019, Wimbledon 2021 şi Australian Open 2022), plus un trofeu la Turneul Campioanelor din 2019.

*A câştigat, în total, 15 trofee WTA la simplu şi încă 12 la dublu. La această a doua probă are şi un titlu major, cucerit la US Open 2018, alături de CoCo Vandeweghe.

*Reprezentând Australia, a atins sferturile Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi a jucat o finală de Fed Cup, în 2019, pierdută în faţa Franţei.

*Bilanţul ei în circuitul WTA, la simplu: 305 victorii, 102 înfrângeri.

*A câştigat 23.300.428 de dolari din premii în diferite turnee.

*A adunat până acum 121 săptămâni în fruntea clasamentului mondial, ocupând această poziţie 114 săptămâni la rând! În clasamentul all-time al liderilor WTA ocupă locul 7, după Graf (377 de săptămâni pe locul 1), Navratilova (332), Serena Williams (319), Evert (260), Hingis (209) şi Seles (178).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite