Ianis Hagi, jucător de umplutură în Spania: concluzia jurnaliștilor iberici despre vedeta României

0
Publicat:

Când Ianis Hagi (25 de ani) a fost împrumutat, la începutul acestui sezon, la Deportivo Alaves, nemaiavând loc la Glasgow Rangers, s-a spus că această mutare poate fi un prim pas înaintea trecerii la un club mai mare din La Liga. Asta după ce, acum 4 ani, după Europeanul U21 în care tineretul a atins semifinalele, era o „avalanșă“ de știri bine plasate despre interesul marilor cluburi pentru Ianis Hagi. O situație similară, cu minciuni mediatice răspândite la greu, o vedem, astăzi, cu Radu Drăgușin în prim-plan.

Ianis Hagi
Ianis Hagi

Revenind la Ianis Hagi, acesta se chinuiește, în continuare, după accidentarea teribilă care l-a ținut pe tușă un an, între ianuarie 2022 și ianuarie 2023. Chiar dacă a schimbat echipa, trecând de la Rangers la Alaves, internaționalul român nu-și găsește locul nici la noua sa formație. Dovadă și faptul că, în ultimele săptămâni, Ianis a fost mai mult rezervă la Alaves, echipa de pe locul 13 din 20 în La Liga.

Luni, în ultima partidă din runda cu numărul 17, Alaves a fost spulberată, în deplasare, de liderul Girona, scor 3-0. Ianis Hagi a început meciul pe banca de rezerve și a fost introdus, în minutul 61, după ce gazdele au ridicat scorul la 3-0. În cele 29 de minute petrecute pe teren, românul nu s-a remarcat cu mai nimic. De aici, și notele mici pe care le-a primit în presa spaniolă (o stea în Marca și 4 la Noticias de Alava).

Ianis Hagi a fost prima schimbare a serii, în locul lui Guridi, dar n-a avut prea multe ocazii pentru a-și demonstra calitatea, când a fost la minge. Trebuie să ofere echipei mult mai mult pentru a-l convinge pe antrenorul Luis Garcia“, au notat jurnaliștii iberici.

În acest sezon, la Rangers și la Alaves, cifrele lui Ianis Hagi arată așa: 17 meciuri, 2 goluri, 1 pasă de gol în 602 minute petrecute pe teren, ceea ce demonstrează că românul a fost, mai degrabă, un fotbalist de umplutură, atât în Scoția, cât și după ce a ajuns în Spania, sub forma de împrumut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite