I-au dat cu flit lui Ion Țiriac. Miliardarul, învins de consilierii locali din Brașov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Țiriac a dezvăluit că vrea să construiască de la zero un patinoar la Brașov, însă se lovește de opoziția Consiliul Local. 14 membri ai acestuia n-au fost de acord ca miliardarul să pornească o astfel de investiție, după cum a dezvăluit fostul tenismen în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”.

Ion Țiriac se luptă cu morile de vânt. Foto EPA EFE
Ion Țiriac se luptă cu morile de vânt. Foto EPA EFE

După construirea patinoarului din Otopeni, Ion Țiriac spune că ar fi vrut să se implice și în dezvoltarea sportului brașovean: să ridice un patinoar modern, dedicat în principal copiilor. După finalizare, complexul sportiv ar fi urmat să fie pus gratuit la dispoziția municipalității, care să achite costurile de funcționare și întreținere. Doar că propunerea primarului Allen Coliban nu a trecut de votul consilierilor locali. Miliardarul a povestit în dialogul cu Ovidiu Ioanițoaia cum a fost obstrucționat de aleșii din orașul de sub Tâmpa.

- Vreau să vă întreb de construcția de baze sportive...

- În statutul Fundației, avem trecut ca până la 50 la sută din fiecare an să investim în sport. Aștept legea care să ne ajute. Am vorbit și cu domnul prim-ministru, să facă legea asta, pentru public-privat, o lege prin care să poți să faci ceva pentru comunități. Dacă în toată țara asta sunt atâtea terenuri în care nu există nimic, iar mâine dimineață fac un patinoar, ce pierde statul?

Primăria Brașov nu a găsit un teren pentru patinoar

- Nimic.

- Vreau să fac un patinoar pentru copii și tineret. Ce pierde statul? Și îl dau primăriei, care nu pierde nimic. Bă mai mult, sunt angajați oameni, se plătesc taxe și se dă de lucru. Nu mă interesează că unii spun cum cutare companie sau cutare ONG sau nu știu cine se dedau la lucruri nasoale. La pușcărie cu toții! Dacă falsifică cineva, că atunci le iei tot! Absolut. Legea asta trebuie să treacă. Primarul (n.r. Allen Coliban): „Doamne, n-avem patinoare, avem numai unul singur. Noi suntem cu istoria, cu patinoarul. Matale vii de aici, de la Steagul Roșu....”. La Brașov când jucam eu hochei erau opt echipe. Puneam apă cu furtunul... Nu era artificial, nu era nimic.

- Așa.

- I-am zis. Ai 400.000 de locuitori, nu-l facem în oraș, zi-mi unde ai teren. „Păi eu n-am teren”. „Cum n-ai teren, dom'le? Ești tot Brașovul, cum să n-ai teren?”. „Păi n-am teren, de unde?”. „Eu îți fac patinoarul care nu mai costă 4 milioane, ci opt! Am 10 milioane, mi-a dat Fundația pentru făcut. Vreau patinoarul, vreau o sală de judo și vreau și 3 culoare de scrimă”.

- Da.

- Brașovul totdeauna a fost bun la asta și la judo. A dispărut judo din Jocurile Olimpice... Revenind. I-am spus: „Fii atent! Eu pot să-l fac, dar eu nu mai am cum să-l administrez. Eu îți dau cheile după ce le-am făcut”.

14 voturi împotriva unui patinoar cedat gratis

- Și te ocupi de el.

- Semnezi cu mine. Copiii până la 12 ani, gratis! Patinaj, hochei, patinaj artistic, patinaj viteză... După, publicul matale. Sponsori la matale. Nu mă interesează, chiar îți mai dau eu de la Allianz. Domnul Vizer îmi mai dă două tatamuri, îmi dă și doi antrenori. Hai să facem... Ăsta-i contractul. Dacă nu faci ce trebuie, ți-l iau imediat înapoi.

- Și ce s-a întâmplat?

- Nenorocul lui că avea 12 inși (n.r. consilieri locali) cu el și 14 care făceau opoziție. Până la urmă am cumpărat eu terenul! Poți să crezi că au votat contra!

- În Consiliul local.

- Da, s-a terminat orice discuție, bine, mulțumesc, la revedere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite