Handbaliştii rămân în anonimat. România a ratat în ultima secundă prezenţa în barajul pentru Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chike Onyejekwe, prezenţa exotică din lotul tricolorilor
Chike Onyejekwe, prezenţa exotică din lotul tricolorilor

Naţionala României de handbal masculin avea nevoie de un succes la mai mult de trei goluri în faţa Austriei, după care să bată Italia în deplasare, pentru a mai spera că ajunge la Campionatul Mondial din 2017.

La capătul unui meci dramatic, tricolorii au reuşit să învingă Austria, la Baia Mare, cu 32-29, deşi la un moment dat au avut şansa desprinderii la şapte goluri. Insuficient pentru a merge mai departe şi pentru a întoarce rezultatul din tur, 27 - 24. Sadoveac a avut golul calificării în mână în ultima secundă, dar a tras peste poartă!

Marcatorii României au fost Mocanu - 7, Ramba - 7, Ghionea - 5, Fenici - 4, Sadoveac - 4, Csepreghi - 3 şi Racoţea - 2, în timp ce de la austrieci s-a remarcat Bilyk, cu nouă goluri. În aceeaşi etapă, miercuri, Finlanda a învins Italia, cu scorul de 26-25. 

România nu a mai fost la un Campionat Mondial din 2011, în timp ce Austria a prins şi ea doar turneele finale din 2011 şi 2015, dar a avut o prezenţă constantă la Campionatele Europene, acolo unde România nu a mai fost din anul 1996. Actualul selecţioner al tricolorilor, Aihan Omer, este tehnicianul care a calificat România la Mondialul din 2009, după o pauză de 14 ani. Tricolorii  au prins, de altfel, doar două Campionate Mondiale din ultimele unsprezece. La ultima ediţie a Mondialelor, Austria a fost eliminată în optimi de Qatar, ţara gazdă, după un joc cu un arbitraj controversat. În acest moment, tricolorii mai au de jucat în Grupa a 2-a doar meciul cu Italia, la Conversano-Bari, la 16 ianuarie. Prima clasată din fiecare din cele şase grupe din preliminariile europene se va califica în faza play-off, în care se va lupta eliminatoriu, între 10 şi 16 iunie 2016, pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite