Halep, un motiv de îngrijorare şi două de bucurie: de ce parcursul ei la Indian Wells ridică semne de întrebare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona şi-a câştigat primele două meciuri la turneul californian şi, aparent, totul e în regulă până acum. Problemele pot apărea însă în următoarele jocuri.

Simona Halep a rămas în cursă pentru a câştiga primul turneu Premier Mandatory din carieră, a doua ca importanţă după cele patru Grand Slam-uri. 

În noaptea de duminică spre luni, constănţeanca de 23 de ani a trecut de a patra cea mai bine cotată jucătoare americană în acest moment, Varvara Lepchenko (locul 31 mondial), scor 6-1, 3-6, 6-1. Victoria Simonei înseamnă că, indiferent de restul parcursului ei la Indian Wells, ea îşi va păstra locul 3 în ierarhia WTA şi după turneul californian. Asta deoarece ameninţarea Petra Kvitova nu participă la Indian Wells şi, în aceste condiţii, punctele acumulate de Halep până acum sunt suficiente pentru a-i prelungi şederea pe podiumul mondial.

Câştigă din ce în ce mai greu

De acum încolo, Simona îşi va continua parcursul la Indian Wells, eliberată de presiunea clasamentului, ceea ce e o vestă bună. Un alt motiv de bucurie e faptul că, în primele ei două meciuri, Halep n-a dezarmat după câte un set pierdut şi a avut puterea de a-şi reveni pentru a câştiga de fiecare dată.

Pe de altă parte, e îngrijorător că ocupanta locului 3 mondial câştigă din ce în ce mai greu şi numai în trei seturi. Primul ei meci la Indian Wells a durat o oră şi 50 de minute, în condiţiile în care a întâlnit o adversară net inferioară, Daria Gavrilova (locul 106 WTA). Confruntarea cu Lepchenko a durat şi mai mult: două ore şi 14 minute. Iar victoria a fost obţinută mult mai greu decât o arată scorul. În primul set, a fost 6-1 pentru Simona, însă aceasta a fost nevoită să salveze câte o minge de break, de fiecare dată când a servit. Noroc cu Lepchenko, care n-a fructificat nicio şansă de break şi a comis şi o sumedenie de erori neforţate (25)!

A urmat setul doi în care s-a impus americanca de 28 de ani, iar în decisiv Halep a pornit cu stângul, pierzându-şi serviciul. Spre lauda ei, s-a redresat şi a tranşat următoarele şase game-uri. Problema rămâne, însă: încă un meci câştigat după trei seturi, în condiţiile în care, la Dubai, în precedentul turneu la care a luat parte, Halep a ajuns în doar două rânduri la trei seturi, în sfertul cu Makarova şi în semifinale, cu Wozniacki. 

Faptul că a avut partide din ce în ce mai lungi la Indian Wells îngrijorează şi în ideea că Simona e mai degrabă firavă şi nu o dată a fost nevoită să abandoneze tocmai din cauza oboselii.

CITEŞTE ŞI:

*Halep joacă diseară pentru un loc în sferturi la Indian Wells: s-a anunţat ora la care Simona va intra pe teren

*În aşteptarea lui Pliskova, Halep a scăpat de cea mai tare adversară pe care o putea întâlni în sferturi: trei veşti bune într-o zi

120 de puncte WTA şi 59.185 de dolari a primit Simona Halep pentru calificarea în optimi, la Indian Wells.

Îndrumată de un nou antrenor

Halep a început anul cu doi antrenori, Victor Ioniţă şi suedezul Thomas Hogstedt, însă la al doilea a renunţat după Australian Open. Sunt şanse ca Hogstedt să fie înlocuit de australianul Darren Cahill. La Indian Wells, acesta a participat la antrenamentele Simonei, iar la meciul cu Lepchenko a stat în loja ei, alături de restul staffului. De-a lungul anilor, Cahill a lucrat cu nume mari, precum Hewitt, Agassi, Murray şi Verdasco. 

În circuitul feminin, australianul de 49 de ani a avut o scurtă colaborare şi cu Sorana Cârstea, dar şi cu Ana Ivanovici şi cu Daniela Hantuchova.

Lepchenko a jucat bine şi mi-a fost greu, mai ales că ea e stângace. Sunt bucuroasă că am putut să lupt până la final pentru fiecare minge. I- am auzit pe suporterii mei şi le mulţumesc că au venit să mă sprijine.  Simona Halep numărul 3 mondial
hanescu

Hănescu, Olaru şi Niculescu, înfrângeri pe bandă

Ziua de duminică a fost una proastă pentru românii care au intrat în concurs la Indian Wells. Practic, în afară de Halep, toţi au fost învinşi. Hănescu (foto, 146 ATP) a cedat în turul II în faţa italianului Andreas Seppi (33 ATP), scor 4-6, 4-6. La dublu, am avut două jucătoare care au părăsit competiţia în optimi. Perechea Raluca Olaru – Olga Savciuk (Ucraina) a fost învinsă de cuplul Caroline Garcia (Franţa) – Kararina Srebotnik (Slovenia), scor 0-6, 4-6. Nici Monica Niculescu şi partenera ei, Alexandra Panova (Rusia), nu s-au descurcat mai bine: au cedat în faţa cuplului Lisa Raymond (SUA) – Samantha Stosur (Australia), scor 3-6, 2-6. Aseară, după închiderea ediţiei, cuplul Florin Mergea – Dominic Inglot (Marea Britanie) s-a întâlnit cu cel format din columbienii Juan Sebastian Cabal – Robert Farah în optimi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite