Guşă: Campionatele Europene de judo sunt importante pentru că sportivii au şansa calificării la JO

0
Publicat:

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat că participarea celor zece sportivi români la Campionatele Europene de la Zagreb este importantă pentru că obţinerea unei medalii reprezintă calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cozmin Guşă. FOTO: Arhiva Adevărul
Cozmin Guşă. FOTO: Arhiva Adevărul

Oficialul FRJ a precizat că speră ca sportivii români să se întoarcă cu cel puţin o medalie de al competiţia din Croaţia.

"Avem zece români în competiţie, şapte băieţi şi trei fete. Şansele de medalie sunt la categoriile 73 kg, 81, 90 şi 100, iar la feminin la 63 de kg. Dar de ei depinde, conform ranking-ului, cei pe care i-am menţionat se pot înscrie printre favoriţi şi să ajungă la medalie. Este foarte important pentru ei, deoarece o medalie la Europene se punctează foarte bine şi oricare dintre ei obţine medalia, imediat în mod automat este calificat la Jocurile Olimpice. Altfel, mai e o şansă la unul sau două Grand Slam-uri, unde pot să puncteze, dar acest moment este cel mai definitoriu şi important pentru sportivi. Obiectivul este minimum o medalie, dar văzând evoluţia lor inconstantă din ultima vreme am şi stopat această acţiune de a fixa obiective în cazul seniorilor", a declarat Guşă.

Preşedintele federaţiei s-a arătat încă o dată nemulţumit de rezultatele seniorilor obţinute în ultima perioadă şi a anunţat "o reformă profundă", după campania de calificare la JO.

"Ştiţi că nu sunt mulţumit deloc de situaţia de acolo şi vom aştepta o reformă pe care să o propună colegii mei să o validăm imediat după încheierea calificărilor la Jocurile Olimpice, indiferent dacă vom avea sau nu sportivi calificaţi la Paris. Dacă vom avea, foarte bine, dacă nu vom avea, foarte rău, dar în orice caz va urma o reformă profundă la nivelul pregătirii loturilor de seniori ale României", a mai spus Guşă.

România va fi reprezentată de 10 sportivi la Campionatele Europene de judo: Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Ioan Dziţac (cat. 73 kg), Adrian Şulcă (cat. 81 kg), Vlad Vişan (cat. 90 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg), la masculin, iar la feminin de Thailien Castillo-Garcia (cat. 57 kg), Florentina Ivănescu (cat. 63 kg) şi Amanda Zuaznabar-Torres (cat. 63 kg).

Campionatele Europene de judo se vor desfăşura la Zagreb (Croaţia), între 25 şi 28 aprilie.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite