Griezmann sau Ronaldo? Franţa şi Portugalia joacă azi finala Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa şi Portugalia vor juca finala Euro 2016, duminică, de la ora 22:00 (Pro TV, Dolce Sport), pe "Stade de France" din Saint-Denis, la exact o lună de la startul turneului final din Hexagon.

Franţa a mai câştigat titlul european în 1984 şi cel mondial în 1998, atunci când a fost ţară gazdă a turneelofr finale. "Les Bleus" ai mai câştigat o dată Euro în 2000, când competiţia a fost organizată de Belgia şi Olanda, şi mai au o finală pierdută la Cupa Mondială din 2006, competiţie găzduită de Germania. 

Francezii au ascendentul confruntărilor anterioare cu Portugalia, pe care au învins-o la turnee finale de trei ori: în semifinalele Euro 1984, la Marsilia, cu 3-2 după prelungiri, în semifinalele Euro 2000, la Bruxelles, cu 2-1 după prelungiri, şi în semifinalele Cupei Mondiale din 2006, la München, cu 1-0, a relatat Romanian Soccer.  "Les Bleus" conduc la bilanţul direct, cu 18 victorii, un egal şi 5 eşecuri, golaverajul fiind de 49-28.

Franţa a câştigat ultimele zece meciuri cu Portugalia, cel mai recent fiind un amical susţinut în 2015 la Lisabona, când unicul gol a fost marcat de Mathieu Valbuena. Ultima victorie lusitană datează din aprilie 1975, când Portugalia se impunea cu 2-0 pe "Parc des Princes", prin golurile reuşite de Nené şi Marinho.

"Franţa este favorita finalei, dar cred că Portugalia va câştiga trofeul. Pentru mine ar însemna enorm. Am visat din totdeauna să câştig un trofeu cu naţionala ţării mele. La nivel individual şi alături de o echipă de club am câştigat tot ce era de câştigat în fotbal, astfel că ar fi ceva extrem de important să pot să îmi trec în palmares şi un titlu cu prima reprezentativă. Cred că e posibil şi de aceeaşi părere sunt şi colegii mei, dar şi toată suflarea portugheză. Trebuie să gândim pozitiv. Sunt de părere că duminică Portugalia va câştiga primul ei trofeu major", a declarat Ronaldo, conform site-ului UEFA.

"Este al şaptelea meci al nostru la acest turneu, însă contextul este unul special. Avem o finală de jucat şi sunt convins că jucătorii vor juca până la capăt. Când am acceptat să devin selecţioner, nu a fost doar pentru a disputa meciuri şi a participa la turnee. Acest lucru are consecinţe pentru viitor şi pentru jucători, de asemenea. Să câştigi titluri este mereu dificil, iar cu o echipă naţională este şi mai complicat. Va trebui să profităm de această oportunitate fără să ne gândim la ce va urma, însă jucătorii sunt conştienţi de acest privilegiu, de a juca titlul de campioni ai Europei, la noi la Paris. Am avut doi ani de meciuri amicale. Nu le-am câştigat pe toate, însă am făcut în aşa fel încât să păstrăm această stare de spirit. Să joci la Euro este fabulos, deoarece în sportul de înalt nivel şi competiţia înseamnă să câştigi. Nu este nimic mai frumos decât să câştigi şi trebuie să faci totul pentru a realiza asta", a zis şi selecţionerul francez Deschamps. 

Echipele probabile:

Franţa: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.

Portugalia: Rui Patrício - Cédric Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro - Renato Sanches, William Carvalho, Adrien Silva, João Mario - Nani, Cristiano Ronaldo. Selecţioner: Fernando Santos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite