Gigi Becali, euforic după hotărârea instanţei privind palmaresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
becali

Curtea de Apel Bucureşti a decis că CSA Steaua are palmaresul din 1947-1998, iar FCSB rămâne cu performanţele obţinute începând cu anul 2003. Chiar dacă decizia nu este definitivă, patronul FCSB, Gigi Becali, este mulţumit de hotărârea instanţei.

Având în vedere că palmaresul Stelei din perioada 1998-2003 nu a fost acordat niciuneia dintre cele două parţi implicate în proces, patronul FCSB-ului consideră că hotărârea instanţei îl avantajează în conflictul cu CSA – nu mai este pasibil de plata celor 37 de milioane de euro solicitate de avocatul CSA-ului, Florin Talpan.

Gigi Becali susţine şi că decizia Tribunalului confirmă indirect şi că FCSB este continuatoarea Stelei, chiar dacă palmaresul clubului, de la înfiinţare până în 1998, a mers la CSA.

„Asociaţia Salvaţi Steaua”, parte a procesului, a anunţat pe pagina de Facebook  că palmaresul din perioada 1948 - 1998 nu a fost obiectul speţei, însă Curtea de Apel a dat un astfel de verdict. Tot ei au transmis şi că se va face recurs.

„Astăzi (n.r.  – luni), după îndelungi aşteptări, avem soluţia pronunţată de instanţa de apel în privinţa palmaresul. Recunoaştem că nu concordă cu susţinerile noastre întru totul, dar nu ne recunoaştem învinşi.

Instanţa a decis să admită în parte apelul fostei Societăţi Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. şi, astfel, să respingă acţiunea C.S.A. privitoare la constatarea existenţei dreptului asupra palmaresului echipei de fotbal din 1947 până în 2003. Totuşi, DEŞI NU S-A CERUT ASTA, forul jurisdicţional dispune că palmaresul aceleiaşi echipe aparţine C.S.A. din 1947 până în 1998.

Oricât de ciudată ni s-ar părea acum această soluţie, prin aceea că instanţa s-a pronunţat asupra unei chestiuni nesolicitate, singurul remediu este formularea căii de atac a recursului.

Avem în vedere că Legea - art. 397 alin. (1) C. proc. civ. - stabileşte că 'Instanţa este obligată să se pronunţe asupra tuturor cererilor deduse judecăţii. Ea nu poate acorda mai mult sau altceva decât s-a cerut, dacă legea nu prevede altfel.'

Pe cale de consecinţă, dacă s-a cerut constatarea existenţei dreptului de proprietate asupra palmaresului din 1947 până în 2003, instanţa nu poate acorda acest drept până în 1998, dacă s-a cerut altceva. Vom formula RECURS!

Am făcut doar un pas mic pentru moment, dar, cu perseverenţă, avem încredere că motivele noastre vor fi înţelese în întregime, aşa cum s-au transmis şi tradiţiile glorioase”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite