Gazprom, noul sponsor al UEFA Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    
		    
		    Mediafax | Alexey Miller, președintele Consiliului Directoral Gazprom comentează sponsorizarea Ligii Campionilor
Mediafax | Alexey Miller, președintele Consiliului Directoral Gazprom comentează sponsorizarea Ligii Campionilor

UEFA Champions League are un nou sponsor: cea mai importantă companie de gaze naturale din lume este cel mai recent partener oficial pentru Liga Campionilor.

Cea mai mare companie de gaze naturale din lume, Gazprom, va fi partenerul oficial al Ligii Campionilor și al Super Cupei Europei pentru următorii trei ani.

Deocamdată, sumele contractului de sponsorizare nu au fost făcute publice, dar presupunerile vizează cifre cu multe zerouri, având în vedere prestigiul firmei Gazprom.

Planul inițial al firmei rusești era să sponsorizeze o competiție asemănătoare Ligii Campionilor, în care ar fi evoluat cluburile importante din Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Turcia și Serbia. Întrucât UEFA nu și-a dat acordul pentru înființarea unei astfel de competiții, Gazprom s-a reorientat.

Președintele Consiliului Directoral Gazprom, Alexey Miller, a comentat înțelegerea: „Avem tradiție în sprijinirea cluburilor de fotbal din Rusia și Europa, iar acum ne-am alăturat Ligii Campionilor pentru a îmbunătăți reputația Gazprom și a duce brand-ul la următorul nivel„.

Directorul UEFA Events SA a declarat că fotbalul european va avea de câștigat prin asocierea cu rușii: „Gazprom este o companie mondială, iar Liga Campionilor UEFA va beneficia de prezența Gazprom în peste 20 de țări europene precum și în alte țări ale lumii.„

Gazprom a demarat acțiunea de preluare a unor benzinării din România. Compania a propus Guvernului Român dezvoltarea unei rețele de aproximativ 70 de benzinării în următorii 4 ani.

Alte numele grele de sponsori pentru UEFA Champions League:

  • Ford (1992)
  • Sony (1997)
  • Heineken (1994)
  • MasterCard (1994)
  • UniCredit (2009)
  • Adidas

1995 este anul în care a avut loc prima ediție UEFA Champions League.
Real Madrid este singura echipă câștigătoare a Ligii Campionilor de cinci ori consecutiv (1995-1959).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite