Gaz pe foc, după ce Hagi a fost acuzat, din nou, de blat: „Am plecat la pauza meciului“. Preşedintele Astrei explică tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Buduru, mâna dreaptă a patronului Ioan Niculae, admite că echipa s-a prezentat lamentabil la meciul cu Viitorul şi spune că stafful administrativ va lua în calcul sancţionarea jucătorilor, dacă preşedintele Dani Coman va propune aşa ceva.

La o etapă după ce a scăpat de eticheta de blatist în meciurile cu FCSB – Viitorul a zdrobit echipa lui Becali cu 3-1 - Gheorghe Hagi are o altă problemă de credibilitate.

Luni seara, la patru zile după ce a pierdut, acasă, în sferturile Cupei României cu Astra (1-3), Viitorul a învins campioana la Giurgiu (2-1). Din această metamorfoză s-a născut următorul scenariu: Viitorul le-a dat meciul în cupă giurgiuvenilor primind, la schimb, punctele în campionat. Gaz pe foc a pus şi discursul ciudat al preşedintelui Astrei, Dani Coman, imediat după meci: „E greu de explicat felul cum am pierdut acest joc şi nici n-aş vrea să vorbesc prea multe acum, la cald. Vreau să reflectez bine la tot ce s-a întâmplat în perioada asta şi, cu siguranţă, se vor lua nişte măsuri“.

3 penalty-uri s-au ratat în partida Astra – Viitorul. Florea a trimis pe lângă pentru gazde la 1-2, iar Chiţu şi Coman au ratat de la 11 metri la 0-2.   

„Adevărul“: La ce măsuri s-a referit Dani Coman?

Petre Buduru: Nu ştiu. Deocamdată, nouă nu ne-a transmis nimic. Poate propune însă şi vom analiza. În calitate de preşedinte al clubului, Dani Coman are dreptul să-i tragă de urechi pe jucători, aşa cum a militat pentru drepturile lor, altădată.

Vi se pare că a fost ceva necurat în meciul de luni cu Viitorul?

Cei care spun că a fost blat fac o speculaţie anapoda. Păi, noi, dacă băteam, urcam aproape de locul 3, poziţie care înseamnă 300.000 de euro în plus la drepturile TV. Câţi bani putea să ne dea Hagi ca să compenseze această sumă ca să ne dăm la o parte?

Şi, totuşi, de unde această schimbare în rău a echipei în doar patru zile?

E prima dată? Echipa noastră e plină de surprize. Aduceţi-vă aminte cât de slab am început sezonul pe plan intern, după care am intrat în grupele Ligii Europa. Noi suntem capabili de aceste transformări bruşte.

Totuşi, parcă acum a fost o fluctuaţie de formă mult prea mare. Săpunaru, de exemplu, a fost de nerecunoscut.

Adevărul e că toată echipa s-a prezentat foarte slab. Eu am şi plecat la pauză, fiindcă aveam treabă. Cât am văzut din meci, Florinel Coman a făcut diferenţa. A prins o zi excelentă şi va ajunge cel mai bun produs din Academia Hagi.

Vă mai întreb o dată: conducerea Astrei are sau nu impresia că s-a petrecut ceva necurat la acest meci?

M-aş mira ca jucătorii să fi dat cu piciorul voit la o clasare mai bună în campionat. Această înfrângere nu e benefică pentru buzunarul nimănui.

Am bătut în Cupa României, fiindcă Hagi şi-a odihnit titularii. Pentru el, campionatul contează. Vrea titlul, fiindcă aici sunt banii. E o altă expunere. Petre Buduru preşedinte CA Astra   Prestaţiile de la prima partidă din Cupă şi cea din campionat te duc cu gândul la nişte compensaţii care s-au făcut şi la anumite discuţii, dar neavând probe ne liniştim. Cornel Dinu administrator delegat Dinamo   Numai nişte idioţi pot să spună că Viitorul ne-a dat Cupa, iar noi am pierdut voit în campionat. Şi Barcelona mai pierde. Am jucat împotriva unei echipe bune. Marius Şumudică antrenor Astra  

Hagi a schimbat jumătate din echipă

O explicaţie pentru faptul că Viitorul a trecut de la 1-3 cu Astra pe teren propriu la 2-1 cu aceeaşi echipă la Giurgiu poate consta în faptul că Hagi a schimbat jumătate din echipă în decurs de patru zile. În primul rând, Buzbuchi a apărat în cupă, iar Râmniceanu în campionat. Apoi, faţă de sferturile competiţiei KO, luni seara, pe teren au fost trimişi din primul minut Nedelcu, Purece, Chiţu, Benzar şi F. Coman. Ultimul a fost remarcatul tuturor, iar Chiţu a deschis scorul la Giurgiu. 

Astra, „furată“, Săpunaru, catastrofal

Până să fie condusă cu 2-0 de Viitorul, Astra ar fi trebuit să aibă 1-0. În minutul 6, Sergiu Buş a scăpat singur cu portarul oaspeţilor, a trimis balonul în plasă, dar golul n-a fost validat, fiindcă asistenul Adrian Ghinguleac ridicase fanionul pentru un ofsaid inexistent. După greşeala tuşierului, Astra a fost doborâtă de erorile în lanţ comise de Săpunaru: 

 *A avut o intervenţie ciudată la primul gol al oaspeţilor

*A marcat un autogol pentru 0-2

*A provocat un penalty în minutul 30

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite