Gâlcă e neînvins cu naţionala de juniori care a luat zece goluri de la Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionalele de copii şi juniori ale României ne-au obişnuit în ultimii ani cu rezultate slabe, adesea chiar dezastruoase.

Chiar în luna martie a acestui an, echipa Under 16 a pierdut cu 1-10 în faţa Germaniei şi cu 0-5 în faţa Belgiei. Antrenorul de atunci, Adrian Bumbescu, a fost demis, iar în locul său Federaţia l-a numit pe Costel Gâlcă. Fostul internaţional din „Generaţia de Aur”(68 de selecţii la naţională) a ajuns la naţionala de juniori dintr-o întâmplare. „Eram în Bucureşti şi m-am întâlnit cu Didi Prodan. Am fost să vedem un meci împreună, iar apoi el a vorbit cu cei de la FRF şi m-a propus acolo. Am acceptat oferta pentru că mi s-a părut interesantă”, a povestit Gâlcă. El a lăsat Spania, acolo unde locuieşte cu familia sa de 17 ani, şi a venit la Bucureşti, înhămându-se la muncă.
Două victorii şi două egaluri
Cu acelaşi nucleu de copii care pierdeau ruşinos în faţa Germaniei, Gâlcă e acum neînvins. În ultima lună a bătut Cehia cu 2-1, Bulgaria cu 4-0 şi a remizat în faţa Scoţiei, scor 2-2, şi a Suediei, scor 1-1. Gâlcă e mulţumit de copiii pe care îi antrenează şi spune că nu înţelege cum au avut acele rezultate ruşinoase. „Ei sunt afectaţi şi acum din punct de vedere psihic după acele meciuri. Au trecut la Under 17, dar traumele au rămas. Când am preluat echipa mi s-au spus anumite lucruri despre ei, dar am descoperit altceva. Băieţii sunt foarte receptivi şi inteligenţi, au calitate sportivă. Eu nu pricep cum au luat acele bătăi. Şi cum mine la echipă am fost conduşi pe tabelă, însă i-am lăsat să joace liniştiţi. Probabil se aşteptau să reacţionez altfel dar cu juniorii trebuie să lucrezi calm şi în linişte, nu certându-i”, a explicat Costel Gâlcă, care a activat la juniorii Almeriei dar şi la echipa a doua a clubului spaniol.

„Steaua e o echipă de top”
Costel Gâlcă(41 de ani) a jucat cinci ani la Steaua (1991-1996) şi urmăreşte atent jocurile echipei campioane. „Şi în perioada mea dominam campionatul, dar echipa de acum e mai bună. Are un joc foarte intens şi jucătorii stau foarte bine fizic. Bourceanu e de departe liderul lor şi cred că prin atitudinea lui îi determină şi pe ceilalţi să fie la înălţime. Deşi a pierdut cu Schalke, Steaua e o echipă de top”, a concluzionat Gâlcă.


În Spania, Gâlcă a jucat la Mallorca, Espanyol, Villareal, Zaragoza şi Almeria

317 meciuri şi 34 de goluri a reuşit Gâlcă în Primera Division, între 1996 şi 2006

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite