Frații Maior, start lansat în a doua etapă din Mondialul de raliuri

0
Publicat:

Campionii europeni de juniori en-titre, Norbert Maior și Francesca Maior, își continuă aventura în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), iar vineri sunt la startul celei de-a doua etape a sezonului de Juniori, cursă care are loc pe asfaltul din Croația.

Automobilism Facebook jpg

La nici o săptămână după ce colegii lor de la Napoca Rally Academy au scris istorie pentru automobilismul sportiv românesc, Simone Tempestini și Sergiu Itu câștigând etapa europeană din Ungaria, Norbert și Francesca au avut un start bun în competiția mondială. Cei doi au fost cronometrați cu al patrulea timp din topul juniorilor în antrenamentele oficiale de joi.

Pe locul 9 în acest moment în clasamentul mondial, Maior este impulsionat de rezultatul lui Tempestini și vrea să obțină un rezultat spectaculos în Croația. „Am făcut primele teste aici, ne-am descurcat bine și la shakedown. Cu siguranță, deja ne împrietenim cu mașina de concurs și credem că la fiecare etapă ne vom îmbunătăți rezultatul. Croația e un prilej bun să demonstrăm că am învățat ceva după runda din Suedia”, a spus Norbert Maior.

Raliul Croației începe vineri dimineață și are un total de 20 de probe speciale pe o lungime de 283 de kilometri, în total fiind peste 1400 de kilometri, incluzând aici și etapele de legătură. Cursa se va termina duminică seară. Pe lângă Maior, alți 16 piloți din toată lumea vor concura pentru trofeul destinat juniorilor. În raliuri, un pilot este considerat junior până la vârsta de 28 ani, având în vedere că poate debuta abia la 18 ani în competiții.

La 25 de ani, Maior a fost anul trecut cel mai rapid junior din Campionatul European de Raliuri, iar în palmaresul său se regăsesc și numeroase trofee de pe plan intern. Astfel, împreună cu sora sa, pilotul născut în Brașov a primit ca premiu un sezon complet de Junior WRC. Pe lângă etapa din Suedia, unde s-au clasat pe 9, și cea din acest weekend, cei doi vor mai concura în Italia, Finlanda și Grecia. Dacă vor deveni campioni mondiali de juniori, premiul este un sezon complet în WRC2 în 2025.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite