FOTO România – Franţa, azi, ora 22.00, DigiSport 1: emoţii mari pentru „stejari”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România debutează în această seară  la Cupa Mondială de rugby cu un meci de gală contra Franţei. Meciul are loc pe stadionul Olympic din Londra, în faţa a 50.000 de spectatori.

România începe în această seară aventura de la Cupa Mondială de Rugby 2015. Pe arena Olympic, vicecampioana mondială Franţa porneşte ca mare favorită în faţa “stejarilor”.
La capătul a trei luni de antrenamente intense, pentru naţionala de rugby a României a sosit timpul să demonstreze că numele său mai are greutate pe planeta ovală. Cum victoria contra Franţei ar fi cu adevărat o minune, misiunea numărul unu a “stejarilor” este etaleze un rugby de calitate, care să o facă un partener atractiv, pe viitor, pentru marile forţe rugbystice.
Ambele naţionale au anunţat 15-le de start, iar Franţa a operat nu mai puţin de 13 modificări faţă de meciul cu Italia, câştigat de ”cocoşul galic” cu 32-10. Asta înseamnă că Les Blues au lot atât de puternic încât îşi permit să folosească linia a doua şi, pe undeva, e un semn că nu se tem de naţionala României, pe care L'Equipe a caracterizat-o ca fiind cea mai slabă din Grupa D. Părere care nu e împărtăşită şi de jurnaliştii din Anglia. “România are o echipă foarte inteligentă, care exploatează la maxim resursele. Ei îşi obligă adversarii să facă foarte multe erori, în special la grămadă”, se arată într-un articol din The Telegraph,
Atuul numărul unu al României este pachetul de înaintare, de la care aşteptările sunt mari.”Toţi ştiu că este cea mai puternică armă a României şi aştept ca pachetul de înaintare să se bată de la egal la egal cu toţi adversarii pe care îi va avea în faţă. Cred că avem puterea să facem asta, trebuie să fim mai precişi în tuşă, pentru că în ce priveşte zonele de contact stăm bine, pregătirea fizică este bună”, a punctat antrenorul galez al României Lynn Howells. „Trebui să dovedim că suntem un grup omogen. Cred că după pregătirea din ultimele trei luni am devenit şi mai uniţi”, a punctat şi căpitanul României, Mihai Macovei.
Căpitanul Macovei este unul dintre cei cinci jucători trimişi azi în primul 15 care evoluează în campionatul francez, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru ai noştri. Din echipa titularilor fac parte şi trei jucători naturalizaţi, georgianul Turaşvilii, tongalezul Paula Kinikinilau şi sud-africanul Van Heerden. Neo-zeelandezul Wiringi nu a fost reţinut în lot. 
Premieră pentru Olympic
Partida de astăzi dintre România şi Franţa se dispută pe stadionul Olympic din Londra, gazda întrecerilor de la Olimpiada de vară din 2012. Este primul meci oficial de rugby care se dispută pe această arenă, care are o capacitate de 60.000 de locuri. Peste 50.000 de bilete sunt vândute pentru partida din această seară dintre Franţa şi România. ”Stejarii” se vor bucura de aportul a aproximativ 3.000 de fani, veniţi din România sau stabiliţi în regat, dar ”cocoşii” vor avea de partea sa majoritatea spectatorilor.
România, nelipsită de la Mondiale
Stejarii nu au lipsit de la nici o ediţie de cupă mondială, iar meciul de astăzi va fi cel al 25-lea al României la un turneu final. Naţionala noastră a câştigat cinci partide şi a pierdut alte 19. O singură dată am reuşit să câştigăm în faţa unei echipe europene, în 2003, când am învins Portugalia. România a mai învins selecţionatele din Zimbabwe (1987), Fiji (1991), SUA (1999) şi Namibia (2003), turneul din 2011 fiind singurul de la care am venit fără vreo victorie. Obiectivul României pentru competiţia din Anglia este să facă  o figură frumoasă cu Franţa şi Irlanda, adică să piardă onorabil şi să practice un joc bun, şi să învingă Canada şi Italia.

România, primul XV

1.Mihai Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johan Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8 Mihai Macovei (cpt), 9.  Florin Surugiu, 10. Dănuţ Dumbravă, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.
www.adevarul.ro
Imagini video şi reacţii de la partida din această seară dintre România şi Franţa

Rezultatele şi programul complet de la Mondialul de rugby

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite