FOTO Medalii în loc de globuri, în bradul de Crăciun al lui Marian Drăgulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu a vrut să fie unic şi la împodobirea bradului, după ce a intrat în topul celor mai medaliaţi sportivi români în competiţiile majore din toate timpurile, alături de Florin Popescu şi Ivan Patzaichin
Marian Drăgulescu a vrut să fie unic şi la împodobirea bradului, după ce a intrat în topul celor mai medaliaţi sportivi români în competiţiile majore din toate timpurile, alături de Florin Popescu şi Ivan Patzaichin

Marian Drăgulescu, singurul gimnast al României calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, are cel mai valoros brad de Crăciun. „Marocanul“ şi-a împodobit pomul de Crăciun cu medaliile câştigate de-a lungul carierei şi nu sunt puţine!

Marian Drăgulescu este, de departe, cel mai medaliat gimnast din istoria României, cu 31 de medalii câştigate la competiţiile majore - Campionate Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice, şi un total al carierei de peste 200 de trofee. Singurul titlu care îi lipseşte din palmares este cel olimpic, motiv pentru care stelistul va concura în Japonia, la 40 de ani, pentru o performanţă istorică.

M-am gândit că nimeni nu a împodobit bradul şi cu medalii, pe lângă globuri şi panglici şi luminiţe, aşa că am zis să fiu eu primul. Am pus medaliile cele mai apropriate sufletului meu. Cea mai dragă este medalia de aur cucerită la sol la Campionatele Europene de la Cluj, din 2017, are un loc fruntaş aici. Imediat lângă o să vina o medalie foarte importantă pentru mine, medalia de aur de la JO Tokyo”, a explicat Marian Drăgulescu, o legendă vie a săriturilor, cu o relaţie la fel de frumoasă şi cu solul.

Deşi va fi unul dintre decanii de vârstă ai Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Marian Dragăulescu are inima şi visele unui copil. Dovada: cadoul pe care şi l-a făcut de Crăciun.

 “Din copilărie mi-am dorit să am un trenuleţ care să meargă în jurul bradului şi anul acesta mi-am luat. Ajung la Tokyo cu el!”, a glumit Marian Drăgulescu, depăşit în topul celor mai medaliaţi sportivi români în competiţiile majore doar de un canoist - Florin Popescu (peste 40 de medalii la competiţiile majore, după cum relata ProSport în 2017).

32 de ani de carieră

Vicecampion olimpic de la Atena, în 2004, Marian Drăgulescu îşi aminteşte cu nostalgie începuturile carierei sale, întinsă pe nu mai puţin de 32 de ani.

Nu mă aşteptam să ajung atât de departe în gimnastică, mai ales că la început a fost mai mult o joacă. Începutul carierei nu a fost tocmai uşor, am schimbat trei antrenori până la vârsta de 14 ani. Abia de la 15 ani, când am ajuns la lotul de juniori, mi-am dat seama că pot ajunge foarte departe în acest sport. La lotul de juniori am pus baza elementelor pe care le-am învăţat în gimnastică, acolo m-am antrenat cu Nicuşor Pascu, pentru care o să-i fiu recunoscător toată viaţa. De la lotul de juniori au început sa vină medaliile şi performanţa. De la primul meu campionat european de juniori am venit cu patru medalii acasă, atunci am început să ma gândesc la podiumul de la Jocurile Olimpice”, a rememorat Marian Drăgulescu.

Palmaresul lui Marian Drăgulescu:

  • 3 medalii la Jocurile Olimpice, toate obţinute la ediţia de la Atena, din 2004: bronz la sărituri şi cu echipa, plus argint la sol.
  • 10 medalii la Campionatele Mondiale, dintre care 8 de aur şi 2 de argint,
  • 18 medalii la Campionatele Europene: 10 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz.

Tokyo 2020 va fi cea de-a cincea participare la Jocurile Olimpice pentru Marian Drăgulescu, după Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008 şi Rio 2016.

Dragulescu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite