FOTE România, în primele zece clasate din topul medaliilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Imre, câştigătorul a două medalii la FOTE 2013 FOTO evz.ro
Emil Imre, câştigătorul a două medalii la FOTE 2013 FOTO evz.ro

Reprezentativa Filandei a cucerit vineri aurul în turneul de hochei pe gheaţă la FOTE, unde România s-a clasat în primele zece din topul medaliilor.

Finlandezii au trecut de ruşi în partida disputată pe Patinoarul Olimpic din Braşov, datorită marcatorilor Antti Kalapudas, Joona Jaaskelainen, Antti Kauppinen şi Sebastian Aho. Bronzul a revenit Elveţiei, care a învins-o pe Cehia 2-1, iar România a ocupat locul şase.

Biatlon

Echipa mixtă de biatlon a tricolorilor a încheiat cursa de vineri pe locul opt, când Dorottya Buzaş, Renata Racz , Geco Hunor şi Rau Demeter au obţinut timpul 1:29:06, la două minute şi 51,3 secunde în spatele câştigătoarei Ucraina. Nemţii au ocupat locul doi, la doar o secundă şi jumătate distanţă, iar podiumul a fost completat de austrieci. 

Schi

Liderul echipei de schi fond a tricolorilor, Daniel Pripici, a spus că antrenorii nu au ajutat sportivii în această competiţie. În ultima cursă a vicecampionului european de anul trecut, ştafeta mixtă de 20 de km, România a ocupat locul nouă. „Evoluţia de la FOTE nu a fost nici bună, nici ea. Ar fi trebuit să venim la medalie, dar ne-a prins oboseala. Ne pare rău acum, după atâtea antrenamente şi bani investiţi. Aici trebuia să fim în vârf de formă, dar nu s-a calculat bine. Am fost la toate concursurile, am câştigat, dar când a venit cel mai important, am dat chix“, a declarat Pripici conform GSP.

Tricolorii s-au clasat în primii 10

Turiştii din Poiana Braşov vor avea ocazia să se bucure de toate îmbunătăţirile aduse celor două tronsoane de pârtie pe care s-au desfăşurat atât antrenamentele, cât şi întrecerile de schi alpin de la FOTE. Părtiile au fost adaptate condiţiilor olimpice de la competiţiile de schi şi vor fi redeschise publicului după încheierea Festivalului. 

România a fost reprezentată la FOTE de 60 de sportivi, care au abţinut trei medalii: una de aur şi două de argint. Pe lângă acestea, tricolorii au bifat opt clasări în primele 10 locuri. Medaliile au fost cucerite de Emil Imre la short-track (500m- argint, 1.000m- aur) şi Dorottya Buzaş la biatlon, 6km sprint. Podiumul clasamentului general în funcţie de medaliile de aur este ocupat de Rusia (10), Germania (6) şi Franţa (5).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite