Fotbalul românesc se face, din nou, de ruşine în Europa: ce echipă va merge la Lausanne pentru a-şi căuta dreptatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Duru
Viorel Duru

Din cauza regulamentelor interpretabile, verdictele date în ţară sunt întoarse de multe ori la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Sunt şanse ca acest scenariu să se repete în 2017.

Liga I a început cu o serie de depunctări şi, la 23 decembrie, după judecarea apelului, vor urma alte penalizări care vor afecta ierarhia primului eşalon.

Concret, aşa cum „Adevărul“ a anunţat încă de la 1 decembrie, Gaz Metan Mediaş, ASA Târgu-Mureş şi Pandurii Târgu Jiu vor pierde câte trei puncte din cauza datoriilor neachitate până la 30 noiembrie. Directorul Departamentului de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a confirmat această situaţie.

„Am propus sancţionarea echipelor Gaz Metan Mediaş, Pandurii Târgu Jiu şi ASA Târgu-Mureş, s-a luat o decizie pe fond, urmează apelul, iar decizia din 23 decembrie va fi definitivă şi executorie pe plan naţional. Ea poate fi atacată la TAS, iar o decizie irevocabilă trebuie luată până pe 15 februarie 2017“, a spus Duru. Acesta a detaliat şi motivul pentru care grupările amintite urmează să fie penalizate.

„Cele trei cluburi au înregistrat datorii restante, Gaz Metan către un alt club, iar ASA şi Pandurii către angajaţi“, a afirmat oficialul FRF.

Medieşenii merg în Elveţia

Deocamdată, cluburile vizate îşi vor păstra punctele acumulate la finalul celor 21 de etape, însă, după judecarea apelului, la 23 decembrie, depunctările vor intra în vigoare. Chiar şi aşa, e posibil ca un verdict al Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne să modifice, din nou, situaţia, în luna februarie. N-ar fi pentru prima dată când ierarhia Ligii I se stabileşte în Elveţia, existând mai multe precedente în acest sens.

De altfel, cei de la Gaz Metan Mediaş au şi anunţat deja că, în cazul unui verdict nefavorabil la apel, pe plan intern, se vor adresa celor de la TAS.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite