Fotbalul din Turcia, decapitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenerbahce şi Trabzonspor, primele două clasate din ultima ediţie a campionatului Turciei, au rămas fără preşedinţi! Nu pentru că ar fi intervenit schimbări administrative de ultimă oră, ci pentru că şefii celor două echipe şi-au dat întâlnire la închisoare.

Dacă Aziz Yildirim, başkanul lui Fener, era de câteva zile în arest, ieri i-a venit rândul lui Sadri Sener de la Trabzon să ajungă după gratii. Motivul este identic, adică meciurile trucate din sezonul abia încheiat, care au produs un adevărat tsunami de arestări în fotbalul turc (tot ieri a intrat pe mâna poliţiei şi un fost preşedinte al federaţiei, Mahmut Ozgener). Fenerbahce şi Trabzonspor plătesc astfel jocurile „murdare" cu care s-au luptat umăr la umăr pentru laurii de campioană, „canarii" de la Fener luând titlul în ultima etapă, la golaveraj.

Kiriţă poate deveni campion

Degeaba s-au adunat fanii lui Fenerbahce, duminică seară, să protesteze faţă de aceste decizii pentru că autorităţile din Turcia sunt hotărâte să ia măsuri radicale. Pe plan intern, cele două formaţii ar putea fi declasate, chiar retrogradate, titlul putând ajunge la „masa verde" în curtea lui Bursaspor, echipa românului Giani Kiriţă, locul trei în ultima stagiune din campionat. Mai mult, UEFA aşteaptă până vineri clarificarea situaţiei, Fenerbahce (în grupe) şi Trabzonspor (în preliminarii) fiind calificate în noua ediţie a Ligii Campionilor.

12 ani de închisoare este pedeapsa maximă prevăzută de legislaţia din Turcia în cazul meciurilor truncate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite