Fostul campion mondial Mihai Leu a ajutat un pugilist să nu renunţe la box

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Biea e un boxer talentat
Flavius Biea e un boxer talentat

Tot mai mulţi sportivi români trăiesc cu teama de a fi nevoiţi, din lipsa de fonduri, să renunţe la carieră, chiar dacă în palmaresul lor se află numeroase premii şi medalii.

Un astfel de caz este cel al pugilistului arădean Flavius Biea care în 2005 a devenit campion mondial la juniori, trofeu ce în alte ţări i-ar fi asigurat traiul şi condiţiile de pregătire la cel mai înalt nivel. Dar cum Flavius trăieşte în România, sportivul s-a trezit şapte ani mai târziu că a ajuns la fundul sacului de bani şi că nu mai are cum să continue marea sa dragoste, boxul. "Când am văzut că în ţară lucrurile se mişcă tot mai greu, am decis să plec în Italia, însă în această ţară boxul nu este foarte căutat şi nici promovat. Apoi, m-am mutat în Anglila împreună cu Roxana, logodnica mea. Beke Robert, prieten din copilărie şi un om minunat, m-a susţinut financiar şi moral pentru a continua ca sportiv. Un alt factor decisiv, ce a contribuit la decizia de a nu renunţa la box, a fost momentul când l-am cunoscut pe marele campion mondial, Mihai Leu, pentru care am toată admiraţia şi care pentru mine este un adevărat model. Mihai m-a convins să boxez la gala de la Galaţi din februarie anul acesta, evoluţia mea de acolo fiind apreciată atât de el cât şi de o altă legendă vie a boxului românesc, Leonard Doroftei", a povestit Flavius Biea, care de câteva luni este legitimat la clubul german EC Boxing, condus de Erol Ceylan. La Galaţi, Biea a debutat în boxul profesionist cu o victorie fulminantă în faţa bulgarului Pavel Petkov după un singur minut de luptă, în urma unui pumn aplicat în ficat.

Boxează în august în România
În prezent, Flavius se pregăteşte în România pentru viitorul meci, care ar putea avea loc în luna august."Aş vrea să devin neamţ cu acte în regulă, să învăţ limba germană la perfecţie şă să fiu la fel de iubit şi apreciat ca domnul Mihai Leu. În Germania, mă simt ca acasă pentru că sunt înconjurat de mulţi români iar managerul nostru, Erol Ceylan, organizează mereu mici petreceri la casa lui unde ne strângem să vedem împreună meciuri de box sau de fotbal. Alături de antrenori şi colegi, ne simţim cu toţii ca într-o mare familie", a mai mărturisit tânărul pugilist Flavius Biea, care la vârsta de 14 ani se afla deja în componenţa lotului naţional al României de cadeţi..

Mihai Leu a primit un tablou dedicat activităţii sale de sportiv

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite