"Flotila de aur" revine în forţă: s-au cucerit două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul de 8+1 al României pe canalul de la Eton * Foto: Marian Burlacu (Londra)
Echipajul de 8+1 al României pe canalul de la Eton * Foto: Marian Burlacu (Londra)

La nici două luni după Jocurile Olimpice de la Londra, canotoarele au reuşit să câştige două titluri la Campionatele Europene de la Varese (Italia). Medaliile de aur au fost obţinute de fete, la dublu rame şi "opt plus unu".

La dublu rame, Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu au fost cronometrate în şapte minute, 14 secunde şi 49 de sutimi. Pe locurile următoare s-au clasat Marea Britanie (7:18,65) şi Croaţia (7:18,91).

În proba-regină, de 8 plus 1, Roxana Cogianu, Viorica Susanu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Georgeta Andrunache, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru şi Talida-Teodora Gidoiu au cucerit medalia de aur, fiind cronometrate în şase minute, şase secunde şi 94 de sutimi.

Pe locurile următoare s-au clasat Italia (6:17,66) şi Marea Britanie (6:18,31).

Medalia de argint a fost obţinută de echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci, format din Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie şi Florin Curuea.

Sportivii români au fost cronometraţi în cinci minute, 57 de secunde şi 37 de sutimi. Prima poziţie a fost ocupată de Grecia (5:56,03), în timp ce pe locul trei s-a clasat Serbia (5:58,72).

O clasare pe locul 3, care a adus medalia de bronz, a fost obţinută de echipajul feminin de dublu vâsle, format din Maria Diana Bursuc şi Adelina Cojocariu. Cele două sportive au fost cronometrate în şapte minute, trei secunde şi 67 de sutimi. Primele două poziţii au fost ocupate de Belarus (6:58,94) şi Italia (7:02,20).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite