Florin Andone, noul jucător al echipei naţionale: "Mama mea e încă femeie de serviciu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Andone, atacant Cordoba şi România FOTO Getty Images
Florin Andone, atacant Cordoba şi România FOTO Getty Images

Romînia va întâlni duminică Feroe, de la ora 19.00, în direct pe TVR 1. Cum Marica şi Stancu sunt accidentaţi, există şanse mari să-l vedem în echipă şi pe Florin Andone, de la Cordoba, o revelaţie a campionatului spaniol.

Florin Andone este de departe cel mai necunoscut „tricolor” din acest moment. Atacantul Cordobei nu are nicio legătură cu fotbalul românesc, dar a fost chemat să ducă naţionala la Euro 2016. Cu un accent de spaniol get-beget şi cerându-ne ajutorul când nu-şi aducea aminte vreun cuvânt românesc, fotbalistul s-a destăinuit pentru Click!.

Florin, cum ai ajuns în Spania şi cum te-ai apucat de fotbal?
Florin Andone: Mama şi-a refăcut viaţa alături de un alt român, după moartea tatălui meu, şi când au plecat la muncă ne-au luat şi pe mine şi pe fratele meu. Eu aveam 10 ani, iar el 13. El a mers primul la o echipă dintr-un sat din zona Valenciei. Apoi, m-a luat şi pe mine cu el şi antrenorul m-a plăcut.

Crezi că dacă rămâneai în ţară ajungeai tot fotbalist?
Sunt convins că nu. Probabil ajungeam cel mult un profesor de sport. În România trebuie să ai o susţinere mare că să ajungi sus, iar eu în afară de echipa satului meu natal şi câteva meciuri pentru juniorii lui Botoşani n-am prins mai mult.

Cui îi datorezi ascensiunea în Primera Division?
Antrenorului Djukic. El m-a luat la echipa mare, deşi eu am contract cu echipa a doua, care joacă în a treia divizie. Am avut şi noroc, trebuie să recunosc, pentru că nu prea erau atacanţi în lot şi am putut să joc.

Ce s-a schimbat de atunci în familia ta?
Nimic. Mama e în continuare femeie de serviciu, în Castellon, iar tatăl meu vitreg e şomer. Deocamdată nu şi-a găsit nimic de muncă.

Continuarea interviului AICI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite