Feyenoord, zdrobită de PSV: 10-0!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scor halucinant în meciul dintre două rivale de tradiţie ale campionatului din Ţara Lalelelor. Opt dintre cele zece goluri ale lui PSV în derby-ul cu Feyenoord au fost marcate în repriza secundă, într-un interval de 40 de minute.

Meci pentru Cartea Recordurilor pe "Philips Stadium" din Eindhoven. Scoruri cu diferenţe de peste 10 goluri s-au mai întâlnit în istoria fotbalului, însă niciodată la un asemenea nivel, într-o confruntare între două eterne rivale.

Astfel, după măcelul la care a fost supusă ieri Feyenoord, noţiunea de derby s-ar putea să nu mai aibă aceeaşi rezonanţă în rândul microbiştilor din întreaga lume. "Este incredibil. Nu am cuvinte", a fost reacţia de la final a lui Tim De Cler, unul dintre fundaşii lui Feyenoord care s-a predat în faţa tăvălugului gazdelor de la PSV.

Chiar dacă majoritatea golurilor (opt) au fost marcate după pauză, semnele dezastrului au apărut încă din prima repriză, când gruparea din Rotterdam a pierdut un jucător important, Fer (accidentat), iar mijlocaşul Leerdam a fost eliminat.

Cea mai neagră zi din istoria clubului Feyenoord s-a scris însă în intervalul dintre minutele 47 şi 87: nu mai puţin de opt goluri încasate pe bandă rulantă, a 11-a reuşită a lui PSV fiind anulată pe motiv de ofsaid! Reis (3), Afellay, Toivonen, Lens (2), Dzsudzsak (2) şi Engelaar au fost marcatorii care au intrat în istoria ambelor cluburi.

Antrenorul, la mâna jucătorilor

Mario Been, managerul lui Feyenoord, nu a demisionat după ruşinea trăită la Eindhoven, însă a declarat că este dispus să renunţe la post dacă jucătorii îi vor cere acest lucru. Dacă alb-roşii din Rotterdam se află la prima umilinţă de acest gen, PSV este la al treilea 10-0 reuşit în campionatul Olandei, precedentele datând din 1973 (10-0 cu Go Ahead) şi 1998 (10-0 cu Volendam).

" Este îngrozitor, ruşinos şi nedemn."
Eric Gudde
manager general
Feyenoord

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite