Federaţia Română de Tenis are din nou acces la banii MTS, după trei ani. Decizia definitivă anunţată de Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Tenis a anunţat, joi, că a primit o decizie favorabilă, definitivă, din partea Curţii de Apel, prin care conducerea aleasă în data de 19 iunie 2019, în frunte cu Ion Ţiriac pentru funcţia de preşedinte, este validată. În consecinţă, scrie DigiSport, FRT va putea accesa bani de la buget, după trei ani de procese, timp în care finanţarea i-a fost retrasă.

„Adevărul“ redă mai departe, integral, comunicatul publicat de Federaţia Română de Tenis:

„Conducerea FRT aleasă în 19 iunie 2019, confirmată printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Bucureşti: Ioan Ţiriac - Preşedinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecşor şi Adrian Marcu - Vicepreşedinţi.

Prin hotărârea definitivă pronunţată astăzi, 11.06.2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociaţiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp şi Triumf 2000 împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus înscrierea noii componenţe a organelor de conducere ale Federaţiei Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019.

În consecinţă, înscrierea noii componenţe a organelor de conducere a fost confirmată cu titlu definitiv de instanţele de judecată.

Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Ţiriac - Preşedinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecşor şi Adrian Marcu - Vicepreşedinţi.

Demersurile de înscriere în Registrul Federaţiilor a noilor organe de conducere au fost tergiversate timp de 1 an în principal din cauza acţiunilor abuzive ale asociaţiei Tenis Club Pamira, care a fost şi amendată de Tribunalul Bucureşti pentru exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procesuale. Această tergiversare a condus la pierderea de catre FRT a finanţării din partea MTS pentru anul în curs, aspect ce a afectat şi afectează nedrept şi grav dezvoltarea tenisului românesc, în special sectorul de copii şi juniori.

Contrar credinţei manifestate de asociatia Tenis Club Pamira, formularea de multiple cereri şi acuzaţii lipsite de temei şi defăimătoare nu poate înfrânge adevărul judiciar constatat printr-o hotărâre judecătorească cu caracter definitiv.“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite