EURO 2020. Optimi de finală. Campioana mondială, eliminată la Bucureşti într-un meci-spectacol. Tribunele au scandat „România, România“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
franta elvetia

Ultimul meci găzduit la Bucureşti în cadrul Euro 2020 se termină prost pentru naţionala Franţei. După loviturile de departajare, Elveţia câştigă şi merge mai departe în sferturile de finală.

Din echipa trimisă în teren de Didier Deschamps nu au lipsit Lloris, Varane, Griezmann, Benzema sau Mbappe. Acesta din urmă a reuşit... să ducă echipa acasă. La loviturile de departajare, după două reprize de prelungiri care au ţinut o lume întreagă cu sufletul la gură, Kylian Mbappe nu a reuşit să treacă de portarul elveţian.  

Pentru Franţa au marcat Karim Benzema '57, '59 şi Paul Pogba '75, iar pentru Elveţia au punctat Haris Seferovic '15 şi '81 şi Mario Gavranovic '90. 

În minutul 55, elveţianul Ricardo Rodriguez a ratat un penalti.

Elveţienii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în minutul 84.

La loviturile de departajare pentru Franţa au transformat Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, iar Mbappe a ratat.

Pentru Elveţia au transformat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi.

România, România

În minutul 102, fanii prezenţi în tribunele celui mai mare stadion al ţării, români, francezi şi elveţieni, au făcut valuri. Câteva zeci de secunde mai târziu, din tribunele Arenei Naţionale a răsunat ”România, România”, inclusiv din partea suporterilor care au făcut deplasarea la Bucureşti pentru duelul Franţa - Elveţia.

Peripeţii pe gazon 

În minutul 37 al meciului, la 0-1 pentru Elveţia, meciul a fost oprit pentru câteva zeci de secunde din cauza unui suporter care a pătruns pe gazon. Fanul a plecat din zona rezervată francezilor, peluza I nord. Stewarzii l-au îndepărtat rapid pe suporter de pe gazon, vreme în care cele două formaţii au improvizat o pauză de hidratare.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina – Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, dar şi partida din optimile de finală Franţa – Elveţia.

VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite