EURO 2020 în România? Platini ne încurajează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UEFA a venit cu un plan nebunesc pentru Europenele din 2020. Dacă acest plan va fi pus în practică, anumite meciuri de la Euro s-ar putea juca pe Arena Naţională.

Pentru EURO 2020, Platini are o idee extravagantă. Acest turneu să nu se mai dispute într-o ţară sau două, ci să fie găzduit de întreaga Europă! "Trebuie să ne întrebăm cum e mai bine: un turneu organizat de o ţară sau două cu 12 stadioane sau un turneu organizat de 12 oraşe diferite din toată Europa? Cu avionul se ajunge repede oriunde. E mai uşor să ajungi de la Londra la Paris, decât de la Gdnask la Doneţk", a afirmat preşedintele UEFA. În aceste condiţii, Bucureştiul ar putea fi inclus pe harta celor 12 oraşe ale Europei care pot găzdui Euro 2012.

Euro 2016, o competiţie diluată la care avem şanse mari să participăm

Un lucru e cert: Euro 2016 se va disputa în Franţa, cu prezenţa a 24 de echipe naţionale dintre cele 53 de ţări ale continentului. E un sistem care va lungi competiţia şi îi va scădea din valoare, fapt pentru care Platini şi-a încasat deja porţia de critici.

Sistemul propus de Platini pentru EURO 2016 este următorul: 9 grupe de calificare. Se califică direct primele două echipe (18 naţionale), cea mai bună clasată formaţie de pe locul 3, urmândca celelalte opt echipe de pe locul trei să joace baraj pentru a rămâne doar patru. Cu Franţa, ţară organizatoare, se ajunge la un  total de 24 de echipe. La turneul final, acestea ar urma să fie împărţite în şase grupe (se califică direct primele două echipe plus cele mai bine patru echipe clasate pe locul trei). Rămân astfel 16 formaţii în competiţie care intră în optimi.

Michel Platini: Nu ne mai permitem un turneu fără Belgia, Elveţia sau România. Sunt echipe care au valoare să joace la Europene

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite