Euro 2020, Grupa F: Germania, devastatoare! Nemţii au călcat Portugalia în picioare, la Munchen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thomas Muller şi colegii săi au întors scorul, la Munchen
Thomas Muller şi colegii săi au întors scorul, la Munchen

O partidă începută, în mod catastrofal, pentru nemţi, s-a transformat într-o demonstraţie de forţă pentru naţionala pregătită de Joachim Löw.

La cât de slab au jucat nemţii, în primul lor meci de la Euro 2020, acel eşec mult mai clar decât cel arătat de scorul final (0-1), a fost de înţeles comentariul cu care ESPN şi-a început transmisia meciului de sâmbătă, de la Munchen: „Pe teren intră acum o echipă a Germaniei în care suporterii de pe «Allianz Arena» nu prea au încredere“.

A urmat apoi o repriză istorică! Una în care, mai ales în primele 15 minute, fotbalul l-au jucat nemţii, însă golul l-au marcat portughezii. Contra cursului jocului, pentru un 1-0 mincinos! 

Trupa pregătită de Joachim Löw - aflat la ultimul turneu pe banca Germaniei - a început meciul furtunos, cu un gol anulat, în mod corect, pentru un ofsaid (5) depistat de VAR. Gazdele au menţinut presiunea şi au redus Portugalia la o naţională mulţumită să se apere cu două linii în faţa careului propriu. Iar această tactică părea că a funcţionat perfect, când Cristiano Ronaldo a marcat pentru 1-0. După un corner al Germaniei, lusitanii au pornit pe un contraatac devastator, mingea circulând pe traseul Bruno Fernandes - Jota - Cristiano Ronaldo, ultimul marcând în poarta goală. Toată faza însă a fost de predat la o şcoală de antrenori pentru a exemplifica contraatacul perfect!

Din păcate pentru Portugalia, aceasta a rămas singura ei acţiune ofensivă notabilă, în toată prima repriză! Prea puţin pentru o campioană europeană en-titre! Iar când pe reţelele de socializare, se făceau plecăciuni în faţa lui Cristiano Ronaldo - a marcat primul său gol din carieră în poarta Germaniei şi s-a apropiat la doar două reuşite de Ali Daei, cel mai bun marcator din istoria echipelor naţionale - nemţii şi-au văzut de treabă. Nemţeşte!

Fără să fie descurajaţi de un gol venit contrar cursului jocului, Thomas Muller şi colegii săi au continuat să preseze. Şi au fost răsplătiţi de două ori până la finalul primelor 45 de minute. Mai întâi, prin autogolul lui Dias (35), iar apoi prin cel pe care Guerreiro l-a marcat în propria poartă (39).

Rezumatul primei părţi? Portughezii au marcat de trei ori, însă au fost conduşi cu 2-1! UEFA a consemnat astfel prima partidă din istoria Campionatelor Europene în care s-au dat două autogoluri.

Portugalia, „dezmembrată“ după pauză

„Măcelul“ de la Munchen a continuat şi după reluare. La numai trei minute după startul părţii secunde, o acţiune superbă, în care mingea a circulat pe traseul Muller - Gosens - Havertz a fost finalizat de vârful lui Chelsea, care a ridicat scorul la 3-1. 

În ciuda avantajului confortabil, Germania a continuat să preseze, făcând o veritabilă demonstraţie de forţă, la Munchen! Rezultatul? Robin Gosens (26 de ani, Atalanta) şi-a întregit prestaţia excelentă cu un gol înscris cu capul pentru 4-1 (60).

La o asemenea diferenţă de scor, a fost de înţeles de ce defensiva nemţilor a „dormit“ la o lovitură liberă, în minutul 67. O minge aruncată în careu a fost întoarsă în gura porţii de Ronaldo, iar Jota a îndeplinit o simplă formalitate de la mai puţin de un metru: 4-2 Germania.

Aşa s-a şi terminat, scor care menţine suspansul calificării până în ultima zi pentru toate cele patru echipe.

CITEŞTE ŞI:

Euro 2020, Grupa F: Budapesta, în delir! Ungaria, prestaţie eroică în faţa Franţei

Euro 2020, grupa F

15 iunie

Ungaria - Portugalia 0-3

Germania - Franţa 0-1

19 iunie

Ungaria - Franţa 1-1

Germania - Portugalia 4-2

23 iunie, ora 22.00

Portugalia - Franţa (Budapesta)

Germania - Ungaria (Munchen)

Clasament

1. Franţa 4 puncte (Golaveraj: +1)

2. Germania 3 puncte (Golaveraj: +1)

3. Portugalia 3 puncte (Golaveraj: +1)

4. Ungaria 1 punct (Golaveraj: -3)

*Primele două clasate, plus patru cele mai bune echipe de pe locurile 3 vor ajunge în 16-mi.

**În competiţiile UEFA, primul criteriu de departajare e rezultat înregistrat în meciurile directe, între două echipe aflate la egalitate de puncte. Apoi, e luat în considerare golaverajul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite