Englezii au avut milă de România: Ce a scris presa britanică despre amicalul pierdut de tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gareth Southgate, selecţioner Anglia
Gareth Southgate, selecţioner Anglia

România a suferit prima înfrângere în faţa naţionalei Albionului, după 51 de ani. Iar asta în condiţiile în care selecţionerul Gareth Southgate a mizat pe o formulă experimentală.

Atât Mirel Rădoi, cât şi căpitanul Vlad Chiricheş au bătut moneda pe evoluţia curajoasă a României, duminică seară, pe „Riverside“ (Middlesbrough).

Chiricheş a spus că e mândru de cum a jucat naţionala, după cum „Adevărul“ a scris aici, în timp ce selecţionerul Mirel Rădoi a vorbit despre un viitor mai bun al echipei naţionale.

Ce s-a cam omis însă în ţară a fost faptul că, în ultimul lor joc înainte de Euro 2020 (competiţia şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic), englezii au folosit o formulă experimentală din care au lipsit multe nume grele. Potrivit Digi Sport, care a citat BBC, acest aspect a fost subliniat de site-ul celebrului post britanic.

Ce a scris BBC?

*Anglia şi-a terminat cantonamentul de pregătire pentru Euro cu un succes în faţa României, pe Riverside.

*Selecţionerul Southgate a ales, din nou, să folosească un prim 11 experimental, în care s-au regăsit Ben Godfrey, Ben White sau James Ward-Prowse, care nu vor merge la Euro. 

*Portarul Sam Johnstone a impresionat la debutul în naţionala Angliei, faza meciului fiind parada sa în faţa lui Andrei Ivan. Grealish a fost, din nou, cel mai strălucit jucător din atac, factorul X din echipa Angliei. 

*Fanii prezenţi pe stadion au avut reacţii diferite după ce jucătorii au îngenuncheat înaintea meciului, dar selecţionerul a spus că aşa vor elevii săi să procedeze.

Anglia - România 1-0 (0-0)

Anglia: Johnstone - Godfrey, White, Mings, Shaw (Trippier 75) - Grealish, Phillips (Henderson 46), Ward-Prowse (Rice 65) - Rashford (Lingard 75), Calvert-Lewin (Watkins 82), Sancho (Bellingham 65).

România: Niţă - Sorescu (Căpuşă 66), Nedelcearu (A. Rus 84) - Chiricheş, Camora - Stanciu, R. Marin, Cicăldău (Budescu 80) - Ivan, Alibec (I. Hagi 66), Păun (Băluţă 80).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite