Echipajele feminine s-au calificat direct în finalele CE de canotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul României de 8+1
Echipajul României de 8+1

În oraşul italian Varese au început Campionatele europene de canotaj, la care participă 162 echipaje din 32 de ţări, între care şi 7 bărci româneşti, 4 la feminin şi 3 la masculin.

În seriile concursului feminin, toate echipajele din România au reuşit să se califice direct în finalele A de mâine, anunţă Agerpres.

Astfel, la două rame (Georgeta Andrunache, Nicoleta Albu) şi 8+l (Roxana Cogianu, Viorica Susanu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Camelia Lupaşcu, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru, Talida-Teodora Gîdoiu), româncele s-au situat pe primul loc în seriile respective, cu timpii de 7:10,21, respectiv, 5:59,93, în timp ce la două vâsle (Cristina Ilie, Adelina Cojocariu) şi 4 vâsle (Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Ionelia Zaharia) bărcile noastre au prins locul secund, suficient pentru prezenţa directă în cursa pentru medalii.

La masculin, barca de 4 rame (Marius Vasile Cozmiuc, George Pălămariu, Cristi Ilie Pîrghie, Florin Curuea) a prins finala mare, pentru medalii, după ce a ocupat locul 1 în recalificări (după locul secund în serie). În schimb, la 4 vâsle (Ioan Prundeanu, Vasile Agafiţei, Marian Moraru, Cosmin-Ilie Cuciurean) calificarea a fost ratată, după locul 3 în repeşaj.

În ultima cursă a zilei de astăzi, recalificările la 8+1, unde România (Marius Vasile Cozmiuc, George Pălămariu, Ionel Strungaru, Ştefan Nica, Petru Codău, Ciprian Duduţă, Cristian Ilie Pîrghie, Florin Curuea, Florin Ştefan) a ajuns după ce a fost pe locul 2 în serii, s-a ocupat locul 3, în 5:38,09, suficient pentru calificarea în finala A.

Astfel, în finalele pentru medalii ale Europenelor, canotajul din ţara noastră a reuşit să califice 6 echipaje în finala A din cele 7 trimise la Varese.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite