Echipa lui Tincu şi Toniţă, şanse minime de calificare în "sferturile" Cupei Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşecul (14-37) suferit aseară, de USA Perpignan, cu Munster (Irlanda), a compromis şansele de calificare ale campioanei Franţei la rugby în sferturile de finală ale Cupei Europei.

Echipa la care evoluează internaţionalii români Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă - ambii au fost titulari, fiind schimbaţi în minutul 59 - ocupă locul 3 în grupa 1, cu numai 6 puncte, la o diferenţă foarte mare de Munster (15 puncte) şi Northampton (13 puncte).

Perpignan pierduse (23-24) în urmă cu o săptămână, în Irlanda, un meci în care a fost superioară la eseurile marcate (3-0), însă a dat dovadă de o indisciplină nefirească la acest nivel - irlandezii au beneficiat de 20 de lovituri de pedeapsă, concretizând opt dintre ele.

În returul de duminică seară, Perpignan a evoluat şi mai slab, înregistrând prima înfrîngere pe teren propriu, în Cupa Europei, din ultimii şase ani - ultimul eşec data din ianuarie 2004, când USAP a fost învinsă (6-34) de Wasps. De data aceasta, irlandezii au marcat mai multe eseuri (4-1), ei obţinând astfel şi punctul bonus ofensiv.

Eliminarea lui Perpignan a fost influenţată şi de eşecul (8-9) suferit în prima etapă, la Trevizo, fiind pentru prima oară în istoria Cupei Europei când o campioană a Franţei pierde în Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite