Drama Arynei Sabalenka, viitoarea adversară a Simonei Halep: „Lupt, pentru că tata şi-a dorit să fiu #1“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aryna Sabalenka găseşte cu greu puterea de a zâmbi în aceste săptămâni
Aryna Sabalenka găseşte cu greu puterea de a zâmbi în aceste săptămâni

Simona Halep va lupta pentru un loc în semifinalele turneului de la Adelaide cu o sportivă care a trecut prin momente cumplite la finalul anului trecut. Aryna Sabalenka, 21 ani, locul 12 în clasamentul mondial, a vorbit deschis în aceste zile despre şocul morţii tatălui său, la doar 43 de ani.

Bielorusa nu s-a putut bucura de faptul că 2019 a fost cel mai bun al carierei sale, cu trei trofee câştigate în China, la Shenzhen, Wuhan şi Zhuhai, o cea mai bună clasare - locul 9 WTA şi o triplă fabuloasă reuşită la dublu, pe ciment american (trofee la Indian Wells, Miami şi US Open). Sabalenka şi-a pierdut părintele care a dus-o pentru prima dată la tenis. „Într-o zi, tata mă ducea cu maşina nu mai ştiu unde. Am trecut pe lângă nişte terenuri de tenis. Aşa că m-a dus la terenul de tenis. Mi-a plăcut mult, m-am simţit bine şi de acolo a pornit totul”, era mărturisirea Arynei legată de felul în care a ajuns la tenis.

Sabalenka a decis să îşi deschidă sufletul şi să vorbească în aceste zile despre drama ei, care nu le este străină nici altor tinere jucătoare din circuit (tatăl Amandei Anisimova a murit cu câteva zile înainte de startul US Open 2019, iar Jelena Ostapenko şi-a pierdut şi ea tatăl, în vârstă de 52 de ani, săptămâna trecută).

„A fost ceva neaşteptat, era tânăr, avea doar 43 de ani. Nu aş fi vrut să vorbesc despre acest lucru, dar consider că lumea trebuie să afle. Încerc să lupt, pur şi simplu, pentru că tata şi-a dorit să fiu numărul unu, aşa că fac asta pentru el acum. Acest lucru îmi dă putere acum, să fiu puternică. În pauza competiţională a fost greu să mă antrenez, n-am făcut mare lucru. Nu voiam să-mi las familia într-un moment greu, dar ştiam în acelaşi timp că trebuie să o fac“, a transmis Sabalenka.

Meciul Simona Halep - Aryna Sabalenka, din sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Adelaide se joacă joi dimineaţă, de la ora României 4.30. Partida este transmisă în direct pe canalele DigiSport. Halep a câştigat ambele partide disputate până acum împotriva bielorusei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite