Dragomir: „Naţional Arena este peste Allianz Arena!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit lui Mircea Sandu, o delegaţie UEFA condusă de preşedintele Michel Platini va vizita, sâmbătă, „Naţional Arena“, stadion care va găzdui în august amicalul de lux al tricolorilor cu Argentina, dar şi în mai 2012 finala Ligii Europa.

Preşedintele FRF este puţin îngrijorat din cauza lucrărilor de la noul stadion, care nu mai sunt în grafic. Sandu este circumspect în privinţa teremenului de finalizare, luna iulie, şi a spus că-i va cere lămuriri primarului Sorin Oprescu. „Din păcate suntem în întârziere. Sâmbătă avem şi vizita unei delegaţii conduse de preşedintele UEFA, Michel Platini. Stadionul acum, cred că în proporţie de 90 la sută este gata, dar după părerea mea nu va fi gata în iulie. Va trebui să fie gata pentru meciul cu Argentina din august. O să am o discuţie şi cu primarul Oprescu pe tema asta, pentru că la finala Ligii Europa nu va fi nicio problemă. Promisiunile pe care le-au făcut constructorii au fost că în luna mai stadionul va fi gata. Nu vorbesc de amenajările exterioare, spaţiile verzi sau parcare. Cred că sunt vreo două luni de întârziere şi sper ca undeva în iulie să fie bun de joc", a spus Sandu.
Mircea Sandu este convins că partida cu Argentina se va disputa pe noul stadion. "Nu mi-e teamă că meciul cu Argentina nu va avea loc. El se va juca aici, dar trebuie să urgentăm", a adăugat Sandu.

Sandu: „Dacă stadionul va fi pregătit doar pentru meciuri şi un spectacol la o lună, nu va fi deloc bine“

Preşedintele FRF şi-ar dori ca în cadrul arenei să fie amenajate şi spaţii comerciale şi de recreere. „E un mastodont ăsta, nu este ceva simplu. Îmi pare foarte rău că rămâne golul ăsta, în loc să fi fost îmbrăcat ca un mall, ca să fie spaţii comerciale. I-am spus şi domnului Videanu şi domnului Oprescu, poate găsesc o soluţie viitoare pentru a îmbrăca spaţiul ăsta, să fie cafenele, restaurante, să fie ceva viu. Pentru că dacă lăsăm doar pentru meciuri şi un spectacol o dată pe lună, el nu e ceva foarte viabil", a precizat Sandu.
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat că va participa la vizita de sâmbătă a delegaţiei UEFA. "Am să vin şi eu, cu toate că l-am vizitat de 40 de ori până acum, îl mai vizitez o dată şi cu Michel Platini. Stadionul arată superb, iar peste o lună de zile va arăta demenţial, când va fi gata şi gazonul. Stadionul e peste Allianz Arena", a explicat Dragomir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite