Djokovici, revenire de coșmar la Indian Wells: liderul mondial, aruncat în afara turneului de un anonim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 1 ATP) a avut un 2023 de vis, lăsând impresia că a descoperit „elixirul tinereții“. Și dacă a fost așa, el pare că a rămas, între timp, fără „combustibil“. Cel puțin, rezultatele din acest debut de sezon indică o realitate incontestabilă: Djokovici e în scădere de formă.

Novak Djokovici
Novak Djokovici

Mai întâi, a fost înfrângerea în semifinalele Australian Open, prima pentru liderul ATP la Melbourne după 6 ani! Acum, a venit un eșec-bombă, în turul III de la Indian Wells. Și ambele eliminări se leagă de numele unor jucători italieni. Doar că, la Australian Open, înfrângerea cu Jannik Sinner (22 de ani) n-a fost, totuși, un rezultat șocant, în condițiile în care vorbim despre al treilea cel mai bun jucător al lumii, potrivit clasamentului mondial. La Indian Wells, în schimb, Nole tocmai a fost aruncat în afara competiției de un anonim!

Djokovici a intrat direct în turul II, la revenirea la Indian Wells după niște ediții în care a absentat din cauza aberațiilor pandemice. În prima partidă, sârbul a trecut de Aleksandar Vukic (Australia, 27 de ani, 69 ATP), scor 6-2, 5-7, 6-3. A fost prima partidă pentru Nole după eșecul din semifinalele Australian Open. Și a confirmat că jocul sârbului e departe de varianta optimă. Ceea ce s-a confirmat, în nopatea de luni spre marți, în duelul cu italianul Luca Nardi (20 de ani, 123 ATP).

După o partidă de 2 ore și 22 de minute, Nardi a obținut cea mai mare victorie din cariera sa de până acum, ajungând în prim-planul știrilor dimineții: 6-4, 3-6, 6-3. După acest succes uriaș, Nardi va da de americanul Tommy Paul (17 ATP) în optimi.

Djokovici, cu 8 victorii și 3 înfrângeri în 2024, nu va suferi mult din pricina clasamentului mondial după eliminarea de la Indian Wells, în condițiile în care n-avea puncte de apărat în California. Totuși, rezultatul îl va pune pe gânduri în drumul său spre Miami, acolo unde va bifa următorul turneu în perioada 20-31 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite