Nevaccinatul Djokovici revine la Miami și Indian Wells: reacția sa după eliminarea anomaliilor pandemice

0
Publicat:

Novak Djokovici, numărul 1 mondial, s-a declarat încântat să revină la turneu de la Indian Wells pentru prima dată din 2019, după ce restricţiile de călătorie din Statele Unite, legate de Covid-19, l-au ţinut departe de această competiţie în ultimii cinci ani.

Novak Djokovici
Novak Djokovici

Djokovici, vizează al 6-lea titlu (record) la turneul ATP Masters 1.000 din California, care va debuta săptămâna viitoare, fiind considerat cel mai important din lumea tenisului în afara celor de Mare Şlem.

"Au trecut cinci ani, mult prea mult, pentru a nu fi prezent la Tennis Paradise, la unul dintre cele mai bune turnee din lume, fără îndoială", a spus Djokovici într-un videoclip transmis din micul oraş pitoresc situat în deşertul din California de Sud.

"Este probabil turneul Masters preferat pentru mulţi jucători, inclusiv pentru mine. Abia aştept să vin şi să evoluez din nou în faţa unora dintre cei mai buni fani ai tenisului pe care îi avem în circuit", a adăugat sârbul.

Novak Djokovici a câştigat primul dintre cele 24 de turnee de Mare Şlem din palmaresul său la Australian Open, în 2008, iar câteva luni mai târziu a cucerit prima sa coroană la Indian Wells.

"Prima dată când am câştigat titlul la Indian Wells a fost unul dintre cele mai mari titluri din cariera mea la acel moment. Îmi amintesc că am jucat cu Mardy Fish în finală", a precizat el.

"Am fost norocos să câştig turneul de încă patru ori şi am jucat câteva meciuri epice în finală, împotriva lui (Roger) Federer şi (Rafael) Nadal şi a multora dintre marii jucători din acea epoca. Abia aştept să revin", a adăugat jucătorul sârb.

Rafael Nadal, triplu campion la Indan Wells, va fi prezent la rândul său la ediţia din acest an, după ce a ratat luna trecută Australian Open din cauza unei rupturi musculare.

Turneul de la Indian Wells a fost anulat în 2020 din cauza pandemiei de Covid-19, iar Djokovici a ratat următoarele trei ediţii, după ce autorităţile din Statele Unite nu au permis cetăţenilor străini nevaccinaţi să intre pe teritoriul american.

Djokovici a fost văzut duminică seara la Los Angeles, asistând la meciul disputat de argentinianul Lionel Messi sub culorile echipei sale, Inter Miami, împotriva formaţiei LA Galaxy, în Liga nord-americană de fotbal (MLS).

Carlos Alcaraz şi Elena Rîbakina sunt campionii en titre de la Indian Wells, care se va disputa anul acesta în perioada 3-17 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite