Djokovici, pe val la finalul unui an de coșmar: Rezultat uriaș pentru campionul sârb la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul sârb Novak Djokovici (35 ani) s-a calificat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, dotat cu premii totale în valoare de 5.415.410 euro, urmând să-şi apere titlul, duminică, în faţa danezului Holger Rune.

Novak Djokovici face furori spre finalul anului 2022. FOTO: Arhiva Adevărul
Novak Djokovici face furori spre finalul anului 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

Sâmbătă, în penultimul act, Djokovici a dispus cu 6-2, 3-6, 7-6 (7/4) de grecul Stefanos Tsitsipas, obţinând a opta sa victorie consecutivă în faţa jucătorului elen, pe care l-a învins, anul trecut, în finala de Grand Slam de la Roland Garros, iar în acest sezon în finalele turneelor de la Roma şi Astana.

Novak Djokovici şi Stefanos Tsitsipas sunt calificaţi la Turneul Campionilor, care va debuta pe 13 noiembrie la Torino şi care va regrupa cei mai buni opt tenismeni ai sezonului.

Sârbul, fost lider al clasamentului mondial, speră să cucerească, duminică, al şaptelea său trofeu la Paris (un record), însă va avea o misiune dificilă în faţa tânărului Holger Rune (19 ani, locul 18 ATP), care l-a învins în prima semifinală, cu 6-4, 6-2, pe canadianul Felix Auger Aliassime, unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, care venea după trei succese consecutive obţinute la turneele de la Florenţa, Anvers şi Basel.

Rune şi Djokovici s-au mai întâlnit o singură dată până acum în circuitul profesionist, la US Open 2021, unde sârbul s-a impus în patru seturi: 6-1, 6-7 (5/7), 6-2, 6-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite