Dinu desfiinţează un jucător convocat de Piţurcă: cum l-a caracterizat pe Găman şi ce formulă i-a propus selecţionerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Dinu
Cornel Dinu

Fostul internaţional susţine că înlocuirea lui Chiricheş va fi o misiune extrem de dificilă din cauza variantelor pe care Piţi le are la dispoziţie. Oficialul dinamovist ar miza, la Atena, pe o tactică în care s-ar regăsi un vârf-surpriză.

Victor Piţurcă l-a pierdut pe Vlad Chiricheş pentru meciul Grecia – România (vineri, ora 21.45, România TV), însă speră să-l folosească pe fundaşul lui Tottenham în returul de la 19 noiembrie.

Până atunci, selecţionerul ar trebui să găsească un al doilea stoper care să joace, vineri, lângă Goian. Cornel Dinu a analizat această situaţie, ironizându-l pe unul dintre fundaşii convocaţi pentru baraj.

Ce a spus?

„Naţionala are multe puncte deficitare. Va lipsi Vlad Chiricheş. E greu de crezut că se va alege un stoper dintre Găman, care e o glumă de fundaş, Luchin sau Dragoş Grigore. Gardoş ar trebuie să joace lîngă Goian, dar, cu Mitrouglou atacant, cei doi s-ar putea să aibă probleme pentru că au jucat puţin împreună“, a afirmat Dinu la „Fanatik“.

„Procurorul“ ar miza pe o formulă ofensivă în meciul-tur, deşi Victor Piţurcă n-a folosit aproape niciodată doi atacanţi în primul „11“. 

„La un asemenea nivel, în special la echipa naţională, e foarte important ca din cei 11, măcar 9 să fie la un nivel ridicat.  Avem puţini jucători de nivel internaţional. Eu aş folosi cu Grecia doi atacanţi, pe Marica şi pe Niculae, pentru a le opri atacurile încă de la apărare. E foarte important să marcăm gol. Suntem mai rapizi, mai iuţi decât ei la schimbarea jocului şi ar trebui să avem posesie în jumătatea lor. Îmi păstrez optimismul pentru că statistica e de partea noastră“, a adăugat oficialul dinamovist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite