De ce a renunţat Ioan Sabău la antrenorat? „Sunt oameni puşi pe interese. Vor găsi mereu metode să te elimine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Sabău FOTO Sportpictures.eu
Ioan Sabău FOTO Sportpictures.eu

Ioan Sabău, actualmente conducător la U Cluj, spune că nu mai este interesat să pregătească vreo echipă în calitate de antrenor.

Fost antrenor la echipe precum Rapid, Timişoara, U Cluj, Mediaş sau Târgu Mureş, Ioan Sabău s-a dedcat de la o vreme mesieri de conducător, fiind oficial al echipei U Cluj.

"Este foarte greu să lucrezi în fotbalul din România. Sunt foarte mulţi oameni lânga echipe... Sunt şi exceptii, nu vreau să generalizez. Dar sunt oameni care sunt puşi pe interese, oameni care de fapt sunt puşi pe simpatii. Nu ar fi o greşeală asta, dar nici nu se pricep. În plus, sunt şi foarte mândri şi orgolioşi, nu acceptă ca cineva, care poate a făcut ceva pentru fotbalul ăsta, să îi contrazică, sau să vină cu argumente clare. Şi atunci devii duşmanul lor şi vor găsi toate metodele să te elimine. Şi atunci, cei care au făcut ceva în fotbal, probabil nu mai doresc, tocmai pentru că nu vor să fie umiliţi.

Dacă mi s-a întamplat vreodată? Sigur că da. Fiecare dintre noi, din cei care am fost şi ne-am intors şi am vrut să dăm mai departe, te loveşti de astfel... Dar nu e un secret. Unii au spus-o deschis, clar, alţii nu doresc, pentru că pe urmă îţi faci şi mai mulţi duşmani. Şi atunci preferă să stea în carapacea lor şi să sufere în interior.

Care a fost momentul hotărâtor? Mi-am dat seama că nu pot să mai fiu eu. Nici nu mai ştiu de când am abandonat, în urmă cu 7-8 ani. Chiar încă antrenam, dar eram în ultimii doi, trei ani de zile, tot la asta mă gândeam", a povestit Ioan Ovidiu Sabau la Telekom Sport. 

"Ceea ce îmi doresc să antrenez, copiii de la centru. Chiar am început să antrenez anumite grupe, să merg odată pe săptămână. Încep aşa, treptat, pentru că sunt puri, sunt curaţi şi când îi vezi cum asimilează, cât de conectaţi sunt la fotbal, vreau să le dau mai departe. Aşa cum eu am fost învăţat de nişte oameni deosebiţi. Pe mine, asta m-a motivat de fiecare dată, să fiu profesionist, să le câştig încrederea, pentru că eram un băiat simplu de la ţară şi era greu să intru pe piaţă. Şi atunci, eu a trebuit să lupt câştigându-le încrederea", a mai spus Sabău la Telekom Sport.
 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri