De ce a ales Simona Halep să joace de Crăciun în Thailanda: antrenament cu public şi un bonus financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul 1 WTA va juca pe 23 şi 24 decembrie la un turneu demonstrativ în Thailanda alături de Johanna Konta, Karolina Pliskova şi Jelena Ostapenko.

Duupă turneu, cele patru jucătoare vor mai petrece încă cinci zile în Thailanda, la invitaţia organizatorilor.
Simona Halep va lipsi şi anul acesta de la tradiţionalul Crăciun în familie. Liderul mondial a acceptat invitaţia organizatorilor World Tennis Thailand Championship de a participa la acest turneu „amical“ care se desfăşoară pe parcursul a două zile: 23 şi 24 decembrie. Alături de Simona, mai vin în oraşul Hua Hin  jucătoarele Karolina Pliskova, locul 4 WTA, Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, şi Johanna Konta, locul 9 WTA.  Primele două meciuri se dispută pe 23, iar pe 24 au loc partidele între învinsele, respectiv învingătoarele din prima zi.
„E pentru prima dată când cele patru jucătoare ajung în Hua Hin. Toate sportivele vor rămâne apoi pentru încă cinci zile în oraşul nostru“, a declarat directorul turneului, Suwat Liptapanlop. Fiind un turneu demonstrativ, nu se pune problema acordării unor puncte WTA, însă cu siguranţă cele patru tenismene vor fi generos răsplătite pentru prezenţa lor la Hua Hin.

Şi-apoi Shenzen?
Primele turnee oficiale ale sezonului 2018 se vor juca în perioada 1-8 ianuarie la Shenzen (China), Auckland (Noua Zeelandă) şi Brisbane (Australia). E posibil ca după aventura thailandeză Simona să se înscrie la Shenzen, turneu pe care l-a mai câştigat şi în 2015, însă puncte mai multe se acordă la Brisbane, întrecere de categorie superioară. Urmează apoi alte două turnee în perioada 8-14 ianuarie (Sydney şi Hobart), după care toată lumea bună a tenisului se strânge la Melbourne pentru primul Grand Slam al anuluiAustralian Open (15-29 ianuarie).

Are 13 săptămâni asigurate pe locul unu
Simona Halep a intrat în a şasea săptămână ca lider mondial şi va petrece cel puţin încă şapte săptămâni în această poziţie. Ea le va devansa la acest capitol pe Arantxa Sanchez Vicario, Ana Ivanovici (12 săptămâni pe locul unu), Venus Williams (11) şi Karolina Pliskova (8) şi va urca pe locul 19 din 25. Simona Halep a urcat pentru prima dată pe locul unu WTA la 9 octombrie, după finala jucată la China Open. Românca este a 25-a jucătoare lider WTA şi a treisprezecea care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite