Cum a ajuns Alibec să valoreze 2 milioane de euro. Traseul atacantului de 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua l-a înregimentat pe Denis Alibec de la campioana Astra în schimbul a două milioane de euro, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un jucător din prima ligă, iar atacantul de 25 de ani speră ca această mutare să-l ajute să devină titular în atacul echipei naţionale.

După îndelungi negocieri, s-a bătut palma: Denis Alibec va juca din iarnă la Steaua Bucureşti. Iar campioana Astra Giurgiu va încasa în schimbul său o sumă exorbitantă pentru Liga I: două milioane de euro, cu TVA inclus. Mutarea fusese anunţată de Gigi Becali încă de la finalul lunii trecute, însă oficialii clubului Astra nu au parafat actele de transfer ale atacantului, fiind nemulţumiţi de unele clauze din contract, dar şi de suma de transfer. Acum, latifundiarul din Pipera a aprobat deja transferul banilor în contul giurgiuvenilor. „A semnat şi Alibec, a semnat şi Astra, a semnat toată lumea. Singura condiţie este să iasă bine la vizita medicală. Vine din iarnă, normal. Avem o clauză că, dacă se accidentează la ei, ne dau banii înapoi“, a explicat Becali.

Alibec devine astfel cel mai scump parafat vreodată între două echipe româneşti. Anterior, recordul era deţinut de transferul lui Cristian Tănase de la FC Argeş la Steaua, în vara lui 2009, în schimbul a 1,8 milioane de euro. Roş-albaştrii au mai plătit de trei ori câte 1,5 milioane de euro: în schimbul lui Ciprian Tătăruşanu, adus de la Gloria Bistriţa în vara anului 2008, pentru aducerea lui János Székely de la Oţelul Galaţi, tot în aceeaşi perioadă, respectiv pentru Florin Tănase de la Viitorul Constanţa, în urmă cu două luni.

Supărarea lui Şumudică

Mutarea lui Alibec la Steaua nu i-a picat deloc bine lui Marius Şumudică. Tehnicianul Astrei, ca şi mulţi dintre elevii săi, de altfel, a fost de acord să semneze amânarea plăţii datoriilor până în luna decembrie, moment în care i s-a transmis că banii de la UEFA sunt mai mult decât suficienţi pentru cheltuielile clubului, astfel încât nu va mai fi nevoie să fie vânduţi jucători pentru a supravieţui.  “Am trăit cu speranţa că vom putea trăi fără să mai vindem vreun jucător. Iată că la o zi după ce am semnat acele amânări de plată, jucătorul este vândut, iar pe mine acest lucru mă deranjează cel mai mult. Mă simt frustrat, pentru mine este o palmă care mi-a fost dată”, a declarat tehnicianul. “Nu e deloc confortabil. Eu trebuie să mă folosesc de el până în iarnă, iar apoi va trebui să uit de Alibec. El este un băiat foarte sensibil, suferă foarte mult că nu joacă la echipa naţională, se consumă foarte mult. Asta e motivaţia lui acum. Când vine vorba de echipa naţională, una este să joci la Astra, şi altceva este să joci pentru Steaua. Va lucra bine şi cu Reghecampf, eu am lucrat foarte bine cu Alibec. Când am venit eu, era la pământ, era la echipa a doua. Însă, el este un jucător foarte valoros, peste 50% din titlul câştigat anul trecut i se datorează. Alibec este un jucător care îţi poate câştiga singur un meci”, a mai spus Şumudică.

Traseul lui Denis Alibec

Farul Constanţa (2008-2009): 18 meciuri – 2 goluri

Internazionale Milano (2009-2011): 2 meciuri – 0 goluri

KV Mechelen (2011-2012): 12 meciuri – 1 gol

Viitorul Constanţa (2012-2013): 23 meciuri – 5 goluri

Bologna (2013-2014): 3 meciuri – 0 goluri

Astra Giurgiu (2014-2016): 73 meciuri – 37 goluri

Echipa naţională (2015-2016): 6 meciuri – 1 gol

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite