Adversarii CFR Cluj din Conference League: praghezii au un lot de două ori mai valoros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj nu a avut ghinionul celor de la FCSB, însă nici ardelenii nu au adversari tocmai ușori. Praghezii au un lot de două ori mai valoros, în timp ce Sivasspor e cam de nivelul românilor.

CFR va juca la nivel înalt, în grupele Conference League. Foto Sportpictures
CFR va juca la nivel înalt, în grupele Conference League. Foto Sportpictures

Slavia Praga, vicecampioana Cehiei, este cea mai valoroasă echipă din grupa G, cu un lot cotat la 55,93 milioane de euro, conform Transfermarkt. Valoarea e dublă față de cel al lui CFR Cluj, care totalizează 27,8 milioane de euro.

Cel mai scump jucător echipei unde a evoluat Nicușor Stanciu este Tomas Holes, cotat la 7 milioane de euro. De la CFR, cel mai scump jucător este fundașul Andrei Burcă, cotat la 4 milioane de euro, dar care e pe care de a fi vândut la Maccabi Haifa în schimbul a doar unui milion de euro.

Sivasspor, este deținătoarea Cupei Turciei, are un lot sensibil egal cu al ardelenilor. Cota totală de piață este de 27,85 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este israelianul Dia Saba, cotat la 4,8 milioane de euro.

Ultima echipă din grupă, Ballkani, este campioana din Kosovo, cu un lot foarte slab valoric față de celelalte. Cota de piață e de doar 3,88 milioane de euro, în timp ce cel mai scump jucător este Ermal Krasniqi și costă 350.000 de euro. Însă formațiile din fostul spațiu iugoslav ne-au pus mereu probleme.

Prima clasată în grupa de Conference League se va califica direct în optimile competiției, în timp ce echipa de pe locul doi va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a treia în grupele Europa League. Meciurile din grupe se vor disputa între 8 spetembrie și 3 noiembrie. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite