Cristina Neagu, la un pas să rateze un record istoric şi un titlu mare: urmările excluderii sale din lotul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună jucătoare a naţionalei nu va evolua, astăzi (ora 16.45, TVR2), în meciul pentru locul 5 la Campionatul European din Suedia.

Aşa cum „Adevărul“ a anunţat aici, selecţionerul Martin Ambros a luat decizia de a lăsa în afara lotului două jucătoare: Cristina Neagu şi Paula Ungureanu. 

Tehnicianul spaniol vrea ca alte două handbaliste, fără minute jucate la acest European, să fie folosite contra nemţoaicelor.

Dacă Paula Ungureanu nu pierde nimic în urma acestei decizii, în schimb, Cristina Neagu riscă să rateze două ţinte importante. 

În acest moment, interul stânga ocupă locul 1 în clasamentul marcatoarelor la Euro 2016, având 46 de reuşite. Cum nu va mai evolua în Suedia, sunt şanse mari ca românca să fie devansată de Stine Jørgensen (Danemarca), ocupanta locului 2 cu 35 de goluri, care va mai juca două meciuri. Şi norvegianca Nora Mork reprezintă o ameninţare, având 34 de goluri.

În plus, Neagu mai avea nevoie de 13 goluri pentru a deveni cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene. În acest moment, clasamentul arată aşa şi, cum Neagu nu va mai juca la Euro 2016, lucrurile nu se vor mai schimba până la Euro 2018:

1- Agnes Farkas (Ungaria) - 205 goluri

2- Grit Jurack (Germania) - 194 de goluri

3- Cristina Neagu (România) - 193 de goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite