Craiova, în delir: Oltenii au luat Cupa României după o finală sufocantă. Nistor, gol fabulos VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pigliacelli, portarul Craiovei, încântat
Pigliacelli, portarul Craiovei, încântat

Pe „Ilie Oană“ din Ploieşti, în faţă a 1.500 de spectatori, s-a disputat un meci, Craiova - Astra, care a întregit sezonul de coşmar al giurgiuvenilor şi a trimis formaţia din Bănie în Europa.

Primul meci mare al fotbalului românesc cu spectatori în tribune, după mai bine de un an, a pus faţă în faţă două formaţii în situaţii diametral opuse.

Astra, retrogradată cu trei zile înainte de finala cupei, cu un viitor incert, cu patronul Ioan Niculae după gratii, a venit la Ploieşti, fără suporteri, fiind, practic, echipa nimănui! 

Craiova, în schimb, în căutarea trofeului consolării după încă un titlu ratat, a avut o susţinere puternică în tribunele „Ilie Oană“, aproape toţi spectatorii care au avut acces în arenă, în limita procentului de 25% din capacitatea stadionului, fiind suţinătorii acestei grupări.

Iar la cum a început partida, cu un gol al Craiovei, în minutul 14, după o „scăriţă“ superbă a lui Andrei Ivan, oltenii păreau a fi de neoprit! Iluzie care a rezistat însă doar câteva secunde. Fiindcă la atacul imediat următor deschiderii scorului, Astra a primit un penalty, ce-i drept, eronat din partea centralului Horaţiu Feşnic. Iar Valerică Găman a restabilit egalitatea de la punctul cu var: 1-1 (17). Cu acest scor s-a şi intrat la cabine. 

Partea secundă a oferit puţin fotbal de calitate şi, oricum, respectând tradiţia Astrei, nu putea decât să ducă la cele două reprize de prelungiri. Până la partida de sâmbătă seară, giurgiuvenii jucaseră trei finale de cupă, dintre care două s-au decis la penalty-uri, iar una după 120 de minute. Astfel, n-a fost tocmai o surpriză când, la finalul timpului regulamentar, scorul a rămas ca cel din prima parte, 1-1, şi au urmat cele două reprize adiţionale.

Nistor, gol fabulos

După un meci, în mare parte, cu efect de „somnifer“, mai ales în partea secundă, prelungirile au început exploziv! Crepulja l-a lansat excelent pe Valentin Gheorghe, acesta a pătruns în careu, iar şutul său a fost parat de Pigliacelli. Degeaba însă! Venit lansat din linia a doua, francezul Yann Boe-Kane a plonjat spectaculos, a reluat din prima cu capul, şi a punctat pentru 2-1 Astra (93).

Replica Craiovei? Una spectaculoasă! Dan Nistor a luat o acţiune pe cont propriu de la aproximativ 30 de metri, a şutat violent şi a restabilit egalitatea: 2-2 (100).

O partidă pe muchie de cuţit, care, în mod normal, se îndrepta spre loviturile de departajare s-a decis, în cele din urmă, după o erorare individuală. La o lovitură liberă executată de Nistor, tânărul goalkeeper al Astrei, Mihai Popa (20 de ani), a ieşit complet aiurea, iar Screciu, introdus în minutul 74, a punctat în poartă goală, pentru 3-2 (113).

Aşa s-a şi încheiat partida, cu un rezultat care a întregit un sezon de coşmar pentru Astra! Formaţia giurgiuveană a pierdut a treia finală de Cupa României din cele patru disputate, toate eşecurile venind pe „Ilie Oană“ din Ploieşti: în 2017 cu Voluntari, în 2019 cu Viitorul, iar în 2021 cu Craiova. Singura cupă câştigată de Astra, în 2014, a venit după o finală cu Steaua, găzduită de „Arena Naţională“.

Craiova, în schimb, şi-a salvat sezonul după rateul din campionat şi va merge în turul II preliminar al Conference League, alături de FCSB şi formaţia care se va impune în barajul pentru această competiţie. Aici, în primul baraj, joi se vor întâlni Chindia şi Viitorul, la Buzău. Învingătoarea acestui duel din play-out va juca apoi meciul decisiv cu Sepsi, venită din play-off. Gruparea care va câştiga această finală va merge şi ea în turul II preliminar din Conference League.

CITEŞTE ŞI:

Imagini splendide, la Ploieşti: Paula Seling a cântat imnul României, ridicând publicul în picioare VIDEO

VEZI GOLUL FABULOS AL LUI NISTOR, DE 2-2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite