Covaliu, prima reacţie după o nouă ruşine cauzată de dopaj: Ce au cerut cei doi halterofili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Covaliu pare a fi resemnat cu pierderea celor două medalii câştigate de România în 2012
Mihai Covaliu pare a fi resemnat cu pierderea celor două medalii câştigate de România în 2012

Dopajul face ravagii în sportul românesc şi, după cazul handbalistelor de la Corona Braşov, care au recurs la un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), acum doi halterofili au fost prinşi la retestare!

Vorbim despre Roxana Cocoş (30 de ani). şi Răzvan Martin (28 de ani), ambii retraşi din activitate. Prima a cucerit medalia de argint la categoria de 69 de kilograme la Jocurile Olimpice din 2012, în timp ce, tot la Londra, Răzvan Martin s-a clasat pe 3 la 69 de kilograme masculin. 

„Federaţia Română de Haltere a luat legătura cu cei doi foşti sportivi, iar aceştia au fost de acord să cerem să se facă şi probele B. Oricum, aşa era şi procedura. Că nu-i convine nimănui că acum tehnologia a avansat şi se pot face retestări cu probele din urma cu opt sau zece ani e altă treabă. Dar asta e regula jocului şi noi trebuie să ne supunem“, a explicat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, pentru prosport.ro.

Astfel, România va pierde o a treia medalie la haltere, după ce Gabriel Sîncrăian a cucerit bronzul la JO 2016, însă, la scurt timp după ce a urcat pe podiumul olimpic la categoria 85 de kilograme, a testat pozitiv pentru testosteron şi a fost suspendat pentru opt ani. Sîncrăian fusese prins dopat şi în 2013, când a fost suspendat pentru doi ani. Şi Răzvan Martin se află acum la a doua probă pozitivă, după ce a fost suspendat doi ani pentru dopaj, între 2013 şi 2015. 

România a avut şi un al treilea halterofil dopat la JO 2012, pe Florin Croitoru. Drept urmare, federaţia română riscă acum o suspendare de un an şi va putea trimite doar doi sportivi la Jocurile Olimpice din 2020, la Tokyo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite