Cosmin Moţi nu-şi explică nici el cum a eliminat Steaua din Ligă: „Nu-mi vine să cred că am apărat două penalty-uri!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Moţi se află în culmea fericirii, după ce a fost omul decisiv al calificării lui Ludogoreţ în grupele Ligii Campionilor în dauna Stelei. Fundaşul stelist nu şi-a revenit din euforia prilejuită de victoria bulgarilor împotriva campioanei României şi a declarat că nici acum nu înţelege care a fost reţeta succesului său la loviturile de departajare.

Fără doar şi poate, Cosmin Moţi a fost eroul lui Ludogoreţ în returul cu Steaua, de la Sofia. Fundaşul român a avut o evoluţie bună pe parcursul meciului, însă a fost providenţial la loviturile de departajare. 

Din cauza că portarul Stoyanov a fost eliminat, Moţi a îmbrăcat tricoul de goalkeeper şi şi-a asumat misiunea de a apăra poarta bulgară la loviturile de departajare. Iar curajul românului a fost răsplătit din plin. Mai întâi, acesta a marcat primul de la punctul cu var, după care a reuşit să pareze două lovituri expediate de Pîrvulescu şi Rîpă. Graţie acestei prestaţii, Moţi a devenit erou naţional în Bulgaria. După meci, el a recunoscut că nu se aştepta să apere vreo lovitură de departajare.

"Nu-mi vine să cred că am apărat două penalty-uri. A fost o decizie de moment, mă bucur că am luat-o şi că am fost lăsat să intru în poartă, a ieşit bine până la urmă. Sunt convins că dinamoviştii s-au bucurat. Pe lângă zeci de mii de bulgari, am făcut fericiţi şi zeci de mii de români. Mă simt extraordinar, mă simt bine la Ludogorets, oriunde jucăm lumea ne aplaudă şi ne iubeşte", a spus Moţi după meci la Digi Sport, răsucind cuţitul în rana steliştilor.

Totodată, fundaşul român consideră că Ludogoreţ merita sa se califice în grupele Ligii Campionilor. "Am meritat să ne calificăm după jocul de azi. Mă bucur că am ajuns în grupe şi sperăm să jucăm cât mai bine. Toţi jucătorii care au fost azi pe teren, împreună cu tot staful, toţi am muncit ca să ajungem aici. A fost un meci pe care meritam să-l câştigăm. E bine că ne-am calificat, eram 100% convins că va fi total diferit faţă de ce a fost la Bucureşti, pentru că ştiam ce echipă avem. Nu ştiu dacă Steaua s-a retras, noi i-am făcut să se retragă, sunt ferm convins că am avut posesie net superioară. Sunt bucuros că am ajuns în grupe şi vrem să facem o figură frumoasă", a mai spus Moţi.

Ludogoreţ s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după ce a învins Steaua cu 1-0 şi 6-5 după loviturile de departajare. În tur, Steaua învinsese cu 1-0. Echipa campioană a României va continua sezonul european în grupele Europa League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite