Condamnat pentru viol, un fost mare tenismen a fost exclus din Hall of Fame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bob Hewitt FOTO Tennis World USA.org
Bob Hewitt FOTO Tennis World USA.org

Condamnat la şase ani de închisoare pentru viol, fostul mare jucător australian Bob Hewitt, a fost scos din Hall of Fame.

Legendarul tenismen australian Bob Hewitt a câştigat 14 turnee de Grand Slam în cariera sa, la dublu şi la dublu mixt, fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători de dublu din istoria tenisului.El s-a impus în toate cele 4 turnee majore (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open) şi a câştigat şi Turneul Campionilor, performanţe ce datează din anii 70 şi a ocupat locul 6 la simplu. 

După ce s-a lăsat de tenis, el s-a mutat în Afica de Sud, a devenit antrenor, iar în această perioadă a violat două fete minore (1981 şi 1982) şi ar fi agresat sexual o alta (1994). Adus în faţa unui juriu din Johannnesburg, Bob Hewitt, care are acum 75 de ani, a pledat nevinovat la toate acuzaţiile care i s-au adus. Mărturiile fetelor l-au "înfundat" însă pe Hewitt, iar judecătorul Bert Bam a decis că Bob Hewitt va sta şase ani după gratii.

În acuzarea lui Bob Hewitt, cea mai importantă voce a fost cea a Theressei Talken. Ea avea 12 ani în 1981, când Hewitt ar fi violat-o prima oară. Theressa, care acum are 47 de ani, a venit din Noua Zeelandă pentru a depune mărturie împotriva lui. În 1981, ea lua lecţii de tenis de la Hewitt şi spune că ar fi fost violată de două ori, la vârstele de 12 şi 13 ani. 

Cum şi posibilitatea unui apel i-a fost recent respinsă lui Hewitt, fostul tenismen a fost exclus din Hall of Fame de instituţia americană  care acordă "certificatul de celebritate". 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite