Comisia de Recurs a judecat cazul Sepsi - Craiova. Ziua cea mai lungă. Decizia finală va fi anunțată joi

0
Publicat:

Sepsi și FCU Craiova au avut meci la comisiile federale, după ce partida de pe teren a fost oprită definitiv de arbitrul Andrei Chivulete în minutul 26, în urma scandărilor xenofobe ale galeriei oltene. Primele foruri care au judecat cazul au dat 3-0 la ”masa verde” pentru formația covăsneană, lucru care l-a înfuriat pe patronul oaspeților, Adrian Mititelu.

Mititelu

Asta pentru că miza acelei partide este mare: Sepsi și Craiova se bat pentru a prinde ultimul loc din play-off-ul Superligii, care le poate aduce posibilitatea de a lupta pentru un loc de cupe europene, dar și mai mulți bani din drepturile TV.

După amânarea de săptămâna trecută, Comisia de Recurs a anunțat că verdictul va fi anunțat abia joi.

Dar haideți să vedem care au reperele celei mai fierbinți zile din fotbalul românesc. Mai întâi, comisia a hotărât ca partidele FCSB - Sepsi și Hermannstadt - FCU Craiova, care vor stabili componența finală a play-off-ului, să se dispute de la aceeași oră, duminică, de la ora 21.00.

Apoi, reprezentanții clubului din Sfântu Gheorghe au sosit primii la sediul LPF, prin Dragoș Baltă, avocatul celor de la Sepsi, care nu a făcut declarații. Le dăduse mai devreme șeful său, Laszlo Dioszegi, care a mărturisit că nu se teme de un verdict nefavorabil: „Dacă se decide rejucarea meciului, punem bilete la vânzare, chemăm suporterii și jucăm. Și noi vrem să jucăm fotbal, nu suntem adepții de a opri meciurile”.

”Decizia, luată fără nicio bază”

După câteva minute, la 15.35, și-a făcut apariția și Adrian Mititelu, cel mai vocal reprezentant al FCU Craiova: „Nu există în Europa cazuri de întrerupere a meciurilor pentru xenofobie! Decizia a fost luată fără nicio bază. Să joace Sepsi cu 8.000 de spectatori în tribune, să vină toată secuimea la meci”, a spus acesta, după care a adăugat: ” Sepsi ar fi un fel de Flacăra Moreni a fotbalului românesc, nu cred că vor să intre așa în play-off.

Sunt convins că miercurea sau joia viitoare ne vom vedea la Sfântu Gheorghe. Ce să mai facem la TAS? Decizia la TAS ar fi egală cu zero, frecție la picior de lemn. Dacă se decide în etapa a patra sau a cincea din play-off, ce putem să mai facem?!”.

Oltenii, apărați de Jura, românul de la TAS

Cu 10 minute înainte de startul ședinței, programat pentru ora 16.00, au mai sosit Dan Idita, avocatul lui FCU Craiova, urmat de Cristian Jura, expertul cu care oltenii s-au consultat în ultimele zile, cel care a spus răspicat că meciul nu trebuia să fie oprit. Acesta este singurul reprezentant al României la TAS și e cunoscut publicului din țară după explicațiile pe care le-a oferit în cazul de dopaj al Simonei Halep.

Jura a luat parte la procesul dintre FC U Craiova și Sepsi din postura de reprezentant al formației patronate de Adrian Mititelu. Imediat a sosit și Kertes David, vicepreședintele lui Sepsi OSK. Cu o mică întârziere și-a făcut apariția și fiul patronului, Adrian Mititelu jr, venit să-și susțină tatăl și cauza Craiovei.

Fiecare parte și-a apărat cauza, patronul oltenilor aducând ca argument două cazuri asemănătoare din campionatele din Germania și Franța, în care formațiile aflate în situația clubului său au avut câștig de cauză. După ce au ascultat pledoariile, membrii forului au început deliberările, care au durat câteva ore. Spre seară, s-a anunțat că verdictul Comisiei de Recurs va fi dat în cursul zilei de joi.

Scenarii în cazul în care Comisia va dispune rejucarea partidei Sepsi - FCU Craiova

Victorie Sepsi la rejucare: covăsnenii se califică în play-off dacă scot măcar un punct cu FCSB, U Craiova 1948 se califică în play-off dacă se impune la Sibiu și Sepsi pierde pe Arena Națională

Egal la rejucare: Sepsi se califică în play-off dacă o învinge pe FCSB și U Craiova 1948 nu câștigă la Sibiu. Oltenii termină pe locul șase dacă obțin măcar același rezultat cu ardelenii

Victorie Craiova la rejucare: echipa lui Nicolo Napoli se califică în play-off indiferent de rezultatul meciului FCSB - Sepsi.

Scenariu în cazul în care Comisia va dispune ca rezultatul să rămână 3-0

Sepsi se califică în play-off dacă învinge sau face egal cu FCSB. Craiova se califică în play-off dacă învinge la Sibiu și Sepsi pierde pe Arena Națională. În caz de egalitate de puncte, Sepsi are câștig de cauză, 0-1 la Craiova și 3-0 pe teren propriu (la ”masa verde”).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite